De lat gaat hoger

Foto:

Lelystad is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en juist deze regio heeft besloten om de lat wat hoger te leggen. Volgens de commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek, is het misschien nog geen metropool, maar zijn ze aan het worden.  De MRA bestaat – in een samenwerkingsverband – uit 35 overheden: 32 gemeenten, de provincies Flevoland en Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam. 

Metropool van grote klasse
Op de site www.metropoolregioamsterdam.nl kan men o.a. lezen dat de organisatie van de Metropoolregio Amsterdam eenvoudiger moet om de grote ambities van het samenwerkingsverband te kunnen waarmaken. Belangrijk vindt de MRA dat de regio zich niet alleen moet onderscheiden in internationaal perspectief door economische groeimogelijkheden, maar ook door de goed opgeleide beroepsbevolking, het sociaal evenwicht en de hoge kwaliteit van de leefomgeving. Alleen zo kan de regio zich ontwikkelen tot ‘een metropool van grote klasse’.  

De Ambitie
Middels diverse gesprekken en bijeenkomsten is het resultaat in de gedeelde ambitie ontstaan van de metropool van grote klasse, waarin nabijheid en de menselijke maat een grote kracht zijn.
De ambitie is uitgewerkt in drie doelen: 

  • de meest inventieve regio van Europa, met de best opgeleide bevolking
  • een regio voor iedereen, naar de menselijke maat
  • een duurzaam verbonden regio

Volgens de MRA zelf: “ … Deze doelen bouwen voort op de historische ontwikkeling van de regio en zorgen voor een grotere herkenbaarheid en onderscheidende kracht van de regio. Hoewel de MRA voor het realiseren van de doelen een goede uitgangspositie heeft, zijn er ernstige belemmeringen die vragen om sturing … “ 

(Bronnen: site Metropoolregio Amsterdam, artikel De Stentor)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen