Zorgboerderij Lelystad

16 jul 2022, 17:54 Nieuws
zorgboerderij lelystad
In 2004 zijn Dirk-Jan en Wilma Otte gestart met de Zorgboerderij Lelystad. Beiden hebben ervaring opgedaan in het onderwijs en beiden hebben passie voor landbouw, buitenleven en mensen. Deze combinatie komt samen op de Zorgboerderij. Voor veel mensen is het goed en heilzaam om te werken met dieren en planten. Daarnaast om in de natuur bezig te zijn en te genieten van rust, regelmaat en ruimte.
Zorgboerderij Lelystad
De Zorgboerderij Lelystad is opgericht voor mensen van 18+ die - om diverse redenen - dagbesteding zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, een vorm van autisme, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte.

De boerderij is dé plaats voor mensen die de dag op een zinvolle manier én op het platteland willen doorbrengen. Hierbij gaat men uit van de mogelijkheden van de deelnemer. Zorgboerderij Lelystad is speciaal gebouwd en ingericht op zorg.
Aanbod
Er wordt gewerkt met kleine groepen van ongeveer 6 personen per dagdeel. De organisatie biedt een rustige, veilige en overzichtelijke boerderij, met zowel dieren als een tuinderij. Er is een moestuin en een kleine kas.
De deelnemer helpt mee met het verzorgen van pony’s, schapen, kippen, konijnen en cavia’s. Daarnaast worden producten gemaakt van pallethout, wol, vilt, die op kleine schaal verkocht worden.
Indien het weer tegenzit - bij regen en slecht weer - is er de schuur die voor mogelijkheden biedt. Zoals onderhoudsklussen, producten verwerken en creatief bezig te zijn. Zorgboerderij Lelystad is sinds 2007 in het bezit van het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien ’.
(Bronnen: Zorgboerderij Lelystad, Zorgboeren)