Ziekenhuis St Jansdal sluit 2023 positief af

03 jun , 17:54 Nieuws
st jansdal
St Jansdal heeft het jaar 2023 afgesloten met een positief resultaat van 6,2 miljoen euro. Dat is 0,4 miljoen euro lager dan in 2022. Dit positieve resultaat is met name te danken aan nadrukkelijke sturing op de bedrijfsprocessen.
Druk op financiële positie
“Dit mooie resultaat is niet vanzelfsprekend”, aldus Arend Jan Poelarends van de Raad van Bestuur, “de hoge prijsindexaties en een Cao met stevige loonstijgingen hebben het nodige van ons gevraagd.
We hebben die handschoen opgepakt en ik ben er trots op dat onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een resultaat dat ongeveer gelijk is gebleven.” De omzet van het ziekenhuis is in 2023 met 27,5 miljoen euro gestegen tot 300 miljoen euro.
Arend Jan: “Met een rendement van 2,1 procent staan we er financieel goed voor. Dat is ook nodig want de komende jaren zal de druk op de financiële positie van het ziekenhuis blijven toenemen.
Door een stijging van onze personele kosten en hogere kapitaallasten daalt het rendement en zijn maatregelen nodig om financieel gezond te blijven. Voor 2024 is een rendement van 1 procent begroot.”
Lees het volledige jaarverslag van St Jansdal over 2023 op www.jaarverslag.stjansdal.nl . De jaarrekening 2023 van ziekenhuis St Jansdal is onderdeel van dit jaarverslag.
(Bron: Persbericht Ziekenhuis St Jansdal)