Workshop Poëzie voor (gevorderde) beginners

24 okt , 19:44 Nieuws
workshop poezie stichting culturale
Stichting Culturale
Bij sommigen is er een moment in het leven, dat men probeert om een gedicht te schrijven. Meestal gebeurt dat in een vorm die eigenlijk nog niet bestaat, want tenslotte moet men opvallen. Dat leest beter en is beter voor het grotere publiek. Ook ik heb het ooit eens geprobeerd, maar daar is niets uitgekomen.
Poëzie Workshop
Maar in mijn ‘jongerentijd’ bestond de mogelijkheid van een Poëzie Workshop nog niet. Dat is nu wel anders, want de Dijkdichters organiseren een Poëzie Workshop, waarvoor de deelname geheel gratis is.  
Voor belangstellenden biedt de Workshop een stevige kennismaking met poëzie, waarmee een aanzet wordt gegeven tot het zelf schrijven van gedichten. Tijdens de Workshop wordt aandacht geschonken aan poëtisch denken, poëzie-vormen, gedichten schrijven en presentatie.   
Drie dagen
De Workshop wordt gehouden op 28 oktober, 11 en 25 november in Buurtcentrum De Brink (Griend 22 - 07, Lelystad). De tijd is steeds van 19.30 tot 21.30 uur, waarbij op de afsluiting van de Workshop een echte radio-presentatie van de deelnemers is. 
De deelnemers moeten rekening houden met huiswerkopdrachten. Mensen die belangstelling hebben voor de Workshop en ook gedichten willen leren schrijven, kunnen zich aanmelden via [email protected] . Gaarne een telefoonnummer doorgeven waar men bereikbaar is.  
(Bronnen: Nieuwsbrief Flevolands Cultureel Nieuws, Stichting Culturale)