Werkbedrijf Lelystad viert 10-jarig bestaan met banenmarkt

04 jun 2023, 17:27 Nieuws
banenmarkt pixabay
Eind mei kondigde de gemeente al aan dat op zaterdag 3 juni een banenmarkt georganiseerd zou worden in en rond het stadhuis. Op de markt waren 100 werkgevers aanwezig, waren zo’n 500 vacatures te vinden, was er een Plein voor Inspiratie en waren er activiteiten voor de kinderen.
Werkbedrijf Lelystad
Het Werkbedrijf Lelystad B.V. bestaat 10 jaar. Het is in 2013 opgericht door de gemeente Lelystad. Het re-integratiebedrijf heeft als taak meegekregen om zoveel mogelijk werkzoekenden aan een reguliere baan te helpen.
Het Werkbedrijf is er niet alleen voor werkzoekenden met een uitkering in Lelystad. Maar is ook opgezet voor ondernemers, die gebruik kunnen maken van de kennis en expertise van het re-integratiebedrijf.
Zelfstandige onderneming
Het Werkbedrijf is een zelfstandige onderneming die zowel voor de gemeente Lelystad als voor publieke en particuliere derden werkt. Hierbij wil de organisatie de toegang tot de arbeidsmarkt bevorderen voor personen die belemmeringen tot de arbeidsmarkt meemaken.
Om te vieren dat de onderneming 10 jaar bestaat, was een banenmarkt op zaterdag georganiseerd voor alle inwoners van Lelystad. Tijdens de markt kon men kennis maken met bedrijven uit verschillende sectoren.
100 mensen aan een baan helpen
Hierbij valt te denken aan ondernemers in de zorg, instellingen in het onderwijs, maar ook horeca en techniek. Bij de opleidingsinstituten kon men informatie opvragen, als men van plan is om van carrière te wisselen.
De hoop was dat tijdens de banenmarkt zo’n 100 inwoners aan een baan geholpen zouden worden. Het streefgetal voor de organisatie is 320 mensen per jaar aan een baan te helpen. De cijfers geven aan dat zo’n 3.000 inwoners in de afgelopen 10 jaar aan een baan zijn geholpen.
Personeelstekorten
De afgelopen jaren zijn de personeelstekorten toegenomen. Daarom doen werkgevers steeds meer moeite om aan de geschikte personen te komen. Zo komt het ook steeds vaker voor dat mensen die te lang werkloos zijn, een kans krijgen.
Maar dat betekent wel dat er meer en beter gekeken moet worden naar de ondersteuning van deze mensen. Een werkgever zou zich hier meer in moeten verdiepen. Gelukkig gebeurt dat ook steeds meer.
(Bronnen: Werkbedrijf Lelystad, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)