Twee keer een inbraak in dezelfde school

11 jan 2022, 16:45 Nieuws
cbs de wingerd
Wingerd Lelystad
Tijdens de kerstvakantie is de basisschool De Wingerd het slachtoffer geworden van vandalisme. Naast het feit dat ramen zijn ingegooid met een container, is de kerstversiering vernield en zijn kerstbomen meegenomen. Silke Tuininga, als directrice, blijft er nuchter onder en zegt dat gelukkig alleen maar kerstbomen zijn meegenomen.
Incidenten
Maar het is wel een probleem en de directrice heeft ook aangegeven dat het na elke vakantie weer spannend is of er geen incidenten zijn gebeurd in de school. Het komt vaker voor, niet alleen bij De Wingerd, maar zeker ook op andere scholen in de buurt.
Na zo’n incident, heeft de school weer een dag nodig om alles weer op te ruimen. Deze keer hebben ouders geholpen bij het opruimen. Volgens Silke Tuininga is het vervelend, maar men is weer blij dat de school weer open kon.
Vandalen
Het lijkt er op dat de eerste keer vandalen actief waren op of rond 1 januari. De tweede keer was een kleine week later, waarschijnlijk op 7 januari. Een van de ramen van de school is met een rode afvalbak ingegooid, waardoor de vandalen binnen konden komen. Hierbij ging het met name om de kerstversiering.
Er zijn kerstbomen naar buiten gesleept en daar vernield. De directrice heeft aangegeven dat de school aangifte heeft gedaan van de vernielingen. Nog niet duidelijk is, wat het gaat kosten om alles te vervangen. Het zou kunnen zijn, dat de kosten verhaald kunnen worden op de gemeente, omdat het gaat om vandalisme.
(Bronnen: RTV 527, Omroep Flevoland)