Stageplaats bij de Gemeenteraad

08 jan , 18:21 Nieuws
stagiair gezocht gemeenteraad lelystad
Men kan het niet ontkennen: de gemeenteraad van Lelystad heeft ambitieuze plannen. Een van de ambities is de bekendheid van de lokale democratie vergroten. Zo moet het duidelijker worden hoe de gemeenteraad werkt. Tevens moet elke inwoner van Lelystad weten hoe men invloed kan hebben op de besluiten in Lelystad.
Gemeenteraad zoekt stagiair
De gemeenteraad gaat een onderzoek starten naar de bekendheid van de lokale democratie en heeft hiervoor plaats voor een enthousiaste stage-kandidaat. De kandidaat gaat de gemeenteraad meehelpen bij het onderzoek en wordt geplaatst bij de Griffie.
Gezocht wordt een enthousiaste MBO-er, HBO-er of universitair student. Daarbij moet men interesse hebben in (lokale) politiek, in Lelystad wonen en beschikbaar zijn in het 1e halfjaar van 2024. Natuurlijk kan het onderwerp gebruikt worden voor de eigen stage.
De opzet is dat men komt te werken bij het team Griffie in het Stadhuis. Aangezien de dinsdag de teamdag is, is iedereen aanwezig. De overige dagen kan men flexibel indelen. De stagevergoeding is niet gekoppeld aan het opleidingsniveau.
Dat betekent dat alle opleidingen even waardevol zijn en iedereen het recht heeft op dezelfde vergoeding, dat bepaald wordt door de beschikbare uren. Aanmelden kan middels het sturen van een brief of filmpje met motivatie vóór 1 februari aan [email protected] . Indien meer informatie nodig is, kan men raadsadviseur Bianca Noordman bellen (06 - 81932595).
(Bron: Gemeenteraad Lelystad)