Primeur Lelystadse Haringparty groot succes: Haringvaatje gewild kunstobject

23 jun , 17:20 Nieuws
haringparty haring partij lelystad
Na het startsein door Lelystads burgemeester Mieke Baltus werd van aanvang aan op de Bataviawerf geproefd van de eerste Hollandse nieuwe van dit seizoen. Onder het toeziend oog van honderden belangstellenden beschilderde cardioloog en beeldend kunstenaar Menno Baars het aangevoerde houten haringvaatje.
Primeur Lelystadse Haringparty
Het goede doel, de Voedselbank Lelystad, kreeg dankzij de veiling een donatie van € 20.000,00 als bijdrage in de aankoop van een elektrische bestelwagen om goederen aan huis af te leveren bij klanten die door omstandigheden minder mobiel zijn.
De primeur van de Lelystadse Haringparty was een voltreffer en bleek een waardevolle netwerkbijeenkomst en een belangrijke steun voor het vooraf gekozen goede doel. Spreekstalmeester van de bijeenkomst was Jop Fackeldey, oud-wethouder van de gemeente Lelystad en oud-gedeputeerde van de Provincie Flevoland
Na een welkom van Jop Fackeldey aan alle sponsoren en gasten, begon veilingmeester Gilbert Bastiaansen met het onder de hamer brengen van een aantal aantrekkelijke kavels o.a. ter plekke gemaakte schilderstukken van Menno Baars, een groepsboottocht naar de Marker Wadden met de MS ‘Waddenzee’ en diners aangeboden door Lelystadse horecaondernemers.
Bijzonderlijk smakelijk
De partij haring 2024 aangevoerd via de Urker Visveiling bleek van een uitstekend vetgehalte en bijzonder smakelijk. Het vaatje nieuwe haring werd verkocht via opbod en afmijnen waarna het onder luid applaus in handen kwam van directeur Ton Lansink, directeur van Lansink Schilder- en Renovatiebedrijf ‘Op de toekomst’.
De Haringparty Lelystad is een initiatief van de serviceclubs Rotary Batavia, Rotary Lelystad en Kiwanis Club Lelystad, ondersteund door de damesserviceclubs Innerwheel en SOR-optimisten.
De Vereniging Bedrijfskring Lelystad (BKL) en de gemeente Lelystad ondersteunden het initiatief, Burgemeester Mieke Baltus sprak de hoop uit dat dit initiatief uit mag groeien tot een jaarlijkse traditie en dankte de Lelystadse ondernemers voor hun enthousiaste inbreng bij deze geslaagde veiling.
(Bron: Persbericht Haringparty Lelystad)