Op de barricade voor gedupeerden

17 apr 2022, 20:58 Nieuws
starterslening
Gemeente Lelystad

Kristie uit Lelystad kent het woord 'opgeven' niet. Ze is door de toeslagenaffaire geestelijk gesloopt, maar ze blijft doorgaan. Doorgaan voor de ander, voor de duizenden andere ouders. Daarom was ze ook weer bij de demonstratie In Rotterdam.

Toeslagenaffaire
Ondertussen hebben duizenden Nederlanders onterecht het etiket ‘fraudeur’ opgeplakt gekregen. Ze zijn door de mangel van de Belastingdienst gehaald. Er was angst, onzekerheid en schaamte.

Natuurlijk is er nu wat herkenning en wordt er wat gedaan aan compensatie. Echter dit verwijderd niet het leed uit het lichaam van deze mensen. Van Kristie uit Lelystad en Christina uit Apeldoorn.

Debat
Zo moest Kristie 92.000 euro betalen aan de Belastingdienst. Ze was aanwezig bij het debat in 2021 en legde het vuur aan de schenen van Mark Rutte. In die tijd zou ze de premier het liefst zien vertrekken uit de politiek.

Echter zo ver kwam het niet. Integendeel zelfs. Ondanks het schandaal van de toeslagenaffaire had Mark Rutte met de VVD nog enkele zetels erbij gekregen. Kristie kon het nauwelijks geloven.

Door blijven gaan
Kristie meldde laatst dat premier Rutte deze week liet doorschemeren dat de afwikkeling van de toeslagenaffaire nog jaren zal duren. Hier was ze even misselijk van. Kristie meldde dat de slachtoffers kapot zijn, maar de regering dit niet lijkt beseffen.

Kristie is schuldenvrij en heeft compensatie. Daarnaast loopt ze wel bij de fysiotherapeut en wordt behandeld voor posttraumatische stressstoornis. Dat zou eigenlijk gecompenseerd moeten worden.

Manifestatie is nodig
Ze meldde tevens dat het er op lijkt dat de afwikkeling zo min mogelijk mag kosten. Tevens dat de regering aan de andere kant met miljarden smijt. Net alsof het snoepjes zijn. Voorafgaand aan de manifestatie gaf Kristie aan dat de manifestatie hard nodig was.

Om het leed van duizenden ouders en hun kinderen onder de aandacht te brengen. Veel mensen denken dat de affaire is afgerond omdat de slachtoffers 30.000 euro hebben gekregen. Echter niet iedereen is gecompenseerd en velen verkeren nog in diepe ellende.

Mensen die hun huis of auto kwijt zijn. Of mensen met geestelijke problemen. Van de ruim 1.000 uit huis geplaatste kinderen, is er nog niet een terug. Daarom blijft Kristie op de barricaden staan. En daarbij heeft ze hulp nodig. Nodig van mensen die strijden voor de gedupeerden.

(Bronnen: AD, De Stentor)