Ook dit jaar weer Summer’s Cool

09 jun , 17:30 Nieuws
summers cool 2024 sportbedrijf lelystad
Elk jaar wordt door de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit van Sportbedrijf Lelystad samen met Welzijn Lelystad Summer’s Cool georganiseerd. Dit is een 5-daags programma - wat leuk en avontuurlijk is - speciaal voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Dit vanwege de financiële situatie thuis.
Summer’s Cool
De kinderen kunnen tijdens het programma kennis maken met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Hierbij worden de kinderen begeleid door deskundigen van de verschillende organisaties.
Ondertussen is de inschrijving voor Summer’s Cool van dit jaar gestart. Zoals elk jaar heeft Summer’s Cool een nieuw thema en voor 2024 is dat ‘Beroepen’. Dit jaar kunnen de kinderen kennis maken met verschillende beroepen.
Beroepen die er zijn voor het moment dat de kinderen groot zijn. Het programma wordt al meer dan 15 jaar georganiseerd. Elk jaar zijn de deelnemers enthousiast nadat ze mee hebben gedaan. Een week vol activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe vriendschappen opdoen.
Zelfvertrouwen vergroten
De zaken die de kinderen hebben geleerd, kunnen ze ook weer gebruiken op school en in het verdere leven. Hiermee kunnen ze hun zelfvertrouwen en kansen vergroten. Summer’s Cool is voor de kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 12 jaar.
Dit jaar zijn er 3 weken georganiseerd. De eerste week is van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus. De tweede week is van maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus en dan nog in de week van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus.
De tijden zijn van maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur. Inschrijven kan via de site van Sportbedrijf Lelystad . De site geeft aan dat de inschrijfkosten 5 euro per persoon is. Op de site is ook meer informatie te vinden.
(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Flevopost)