Nieuwe teken- en schildercursussen van Anat Groag

02 jan 2022, 20:32 Nieuws
anat groag
Anat Groag is een professioneel kunstenaar. Haar schilderijen kan men in vele huiskamers over de hele wereld tegenkomen. Na de kunstacademie in Tel Aviv heeft Anat Groag een speciale lerarenopleiding in Zwitserland gevolgd. Ze geeft reeds zo’n 25 jaar teken- en schilderlessen aan volwassenen en kinderen.
Nieuwe cursussen
In januari gaat Anat Groag starten met nieuwe teken- en schildercursussen in Lelystad. De cursussen zijn bedoeld voor beginners maar ook voor gevorderden. Ze zullen bestaan uit 10 lessen.
De kunstenares vertelt dat het bezig zijn met verf een heerlijke en ontspannende activiteit is. Daarnaast is het aquarelleren een bepaalde schildertechniek waarbij het toevallige effect gecombineerd kan worden met het doelgerichte schilderen.
Anat Groag
Ze is een veelzijdig kunstenares, die portretten, bloemen en landschappen schildert en tekent met vele technieken. Haar grootste passie is aquarelleren. Kenmerkend voor haar werken is een vlotte penseelvoering in frisse kleuren.
Volgens Anat Groag is acrylverf een krachtig en veelzijdig medium. Tevens is het ideaal voor beginnende kunstenaars. Doordat de tijd om te drogen vrij kort is en de kleuren intens en schitterend zijn, kan de kunstenaar veel verschillende onderwerpen afbeelden.
Cursussen
Op dinsdagochtend is een cursus van 10.00 tot 12.00 uur, die op 18 januari zal starten. De cursus op de donderdagavond zal op 20 januari beginnen en is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tenslotte begint er ook een cursus op vrijdagochtend 21 januari van 10.00 tot 12.00 uur.
De cursussen worden gegeven in wijkcentrum De Hanzeborg, Plein 201.
(Bronnen: Anat Groag, Welzijn Lelystad, FlevoPost)