Nationale Oldtimerdag Lelystad 2024

22 jan , 18:38 Nieuws
oldtimer vw pexels via pixabay
In Lelystad is de Nationale Oldtimerdag hét jaarlijks terugkerend evenement voor historische automobielen. De 38e editie wordt dit jaar gehouden op zondag 16 juni en het is voor de 12e keer dat het evenement plaatsvindt op de Bataviaboulevard. Zoals gewoonlijk gebeurt dit op de derde zondag in juni ofwel Vaderdag.
Oldtimers bekijken
Tussen de Bataviahaven en Batavia Stad zullen op de Bataviaboulevard ruim 400 oldtimers prachtig en schoon staan te schijnen voor een prachtige familiedag. De Oldtimerdag is ondertussen uitgegroeid tot de grootste in haar soort in Nederland.
Zoals iedereen weet is de Nationale Oldtimerdag voor deelnemers en publiek gratis toegankelijk. Ook dit jaar zullen er weer bijzondere deelnemers zijn, maar ook presentaties die (bijna) elk jaar zijn te bezoeken.
Zo zijn dat onder meer Belle Epoque (globale tijdsperiode tussen 1870 en 1914), The Roaring Twenties, Fire Fighters en Classic Supercars. Natuurlijk is de Nationale Oldtimerdag een dag vol automobielen, maar niet als enige.
De automobielen zijn volgens de FIVA classificatie ingedeeld. Maar er is ook een aanvullend programma, vol kijkobjecten, optredens, automobilia markt. Daarnaast wordt de inwendige mens ook niet vergeten bij de gezellige horeca.
Formule 1
Meer dan 400 automobielen zijn te zien, waaronder vintage, classic cars en automerken die een jubileum te vieren hebben. Dit jaar wordt onder meer extra aandacht geschonken aan 100 jaar MG, 100 jaar Chrysler en Formule 1.
Van deze jubilerende merken zullen auto’s aanwezig zijn op 16 juni. Daarnaast zal er veel ruimte worden geschonken aan de activiteiten rondom de Formule 1. De Nationale Oldtimerdag Lelystad heeft in 2016 de titel 'High Standard’ in ontvangst mogen nemen.
Vrijwilligers nodig
Bij een evenement als de Nationale Oldtimerdag Lelystad zijn nogal wat vrijwilligers nodig. Dit konden zo’n 40 vrijwilligers horen op de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 17 januari. Voorzitter Ed Rentenaar gaf daar een vooruitblik op de editie 2024.
De voorzitter kon melden dat voor de 38e keer zo’n 400 oldtimers als jongere automobielen en speciale merken naar de Oldtimerdag zouden komen. In mei komt er weer een bijeenkomst, waar de definitieve werkzaamheden worden gedeeld.
Daarnaast wordt dan het parcours verkend en zal er voor de vrijwilligers een verrassing zijn. Mogelijk zal de grootste verrassing zijn of er nog meer vrijwilligers komen. De Oldtimerdag heeft zo’n 100 vrijwilligers nodig en kan er nog wat gebruiken, die op 1 of 2 dagen kunnen helpen. Mensen die mee willen helpen, kunnen even een mailtje sturen naar [email protected] .
(Bronnen: Historiek, Nationale Oldtimerdag Lelystad, Oldtimerweb, Flevopost)