Nationale Burendag komt er weer aan

17 sep , 18:42 Nieuws
burendag
Elke 4e zaterdag in september wordt de Burendag georganiseerd als initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in het weekend van 28 september, maar men kan nu al voorpret hebben, als men de site van het Oranjefonds even aanklikt.  
Burendag
Begin augustus is reeds melding gemaakt - als vooraankondiging - van de Burendag in het weekend van 28 september. De doelstelling van deze dag is dat de buurtjes gezellig samenkomen en iets goed doen voor elkaar en de buurt. 
Dit jaar zal de afvalverwerkingslocatie Zeeasterweg haar deuren openen op 28 september tijdens de Nationale Burendag. Alle inwoners van Lelystad worden hiervoor uitgenodigd, om deel te nemen aan een leuk, leerzaam en creatief programma voor jong en oud.
Op de site van de Burendag is meer informatie te vinden en kan de voorpret al beginnen. Zo staat er op de pagina een kleurplaat voor kids, over een Buurt Bingo en hoe men aan een DE Koffieblik kan komen.
Samen iets organiseren
Het ultieme doel is dat buren bij elkaar komen en samen dingen doen. Men kan samen iets doen of men kan naar een buurtbijeenkomst gaan om daar wat te doen. Als men samen of alleen wat organiseert is het van belang om dit kenbaar te maken via de site.  
Hierdoor komen alle bijeenkomsten op een grote kaart van Burendag te staan. Volgens de kaart zijn er zo’n 30 activiteiten aangemeld. Zo zijn er activiteiten op zaterdagochtend, zaterdagmiddag en zelfs op zondag. Neem een kijkje op de kaart voor een activiteit in de buurt en neem wat lekkers mee.
(Bronnen: Oranjefonds, Burendag, lelystad.nieuws.nl)