Meer aanmeldingen dan school aan kan

11 dec 2021, 15:15 Nieuws
obs de tjotter
Ongehinderd
De Openbare Basisschool De Tjotter heeft aan de bel getrokken. De school is namelijk te klein geworden. Docente Laura Schaap heeft aangegeven dat de school te klein is geworden. De school krijgt op dit moment meer aanmeldingen voor nieuwe leerlingen dan de school aan kan. Daarvoor zouden zeker drie extra lokalen nodig zijn.
OBS De Tjotter
De Tjotter als openbare basisschool speelt in op de multiculturele aspecten van de samenleving. Tevens op de vragen die de maatschappij aan de school stelt. Op dit moment zijn er zo’n 280 leerlingen. Normaal gesproken is het al erg druk op de school.
De leerlingen komen uit gezinnen met verschillende culturele achtergronden en geloofsovertuigingen. Doordat de leerlingen samen spelen en werken, leren ze de verschillen kennen en respecteren. Er heerst een plezierig leer- en werkklimaat op de school.
Ruimtegebrek
Zoals Laura Schaap al aangaf, zijn er zeker twee tot drie extra lokalen nodig. Op dit moment zijn de lokalen niet al te groot en zitten overvol. Een volle klas drukt op tijd en aandacht van de docent, die beter gebruikt kunnen worden aan aandacht van individuele leerlingen.
Daarnaast zit OBS De Tjotter samen met de basisschool De Triangel in één gebouw. De wijken waar de scholen zich bevinden - De Landstrekenwijk en de daarnaast liggende wijk Warande - zijn behoorlijk in trek bij jonge gezinnen. Echter er kunnen geen nieuwe leerlingen meer bij, daar de school vol zit.
Gemeente
Natuurlijk is het van groot belang om onderwijs in de omgeving aan te bieden. Op die manier kunnen leerlingen ook zelfstandig naar school en met vriendjes. Maar het is nu wachten op extra lokalen om nieuwe leerlingen in te kunnen schrijven.
De gemeente Lelystad reageert hierop dat men in november een verzoek heeft gekregen voor nieuwe lokalen. Zodoende kan men pas in januari in gesprek met de stichting SchOOL om te zoeken naar een mogelijke oplossing. Daarentegen vindt de medezeggenschapsraad dat het gesprek redelijk laat komt.
(Bronnen: De Tjotter, Omroep Flevoland)