Maandagavond brand in voormalig kantoorpand

28 mei , 18:35 Nieuws
maerlant lapp
Aan de Maerlant in een voormalig kantoorpand - wat overigens leeg staat - is maandagavond een brand uitgebroken. Volgens verschillende media was het onduidelijk of er mensen in het gebouw aanwezig waren. Daarom zijn de hulpdiensten - vooral de brandweer - met veel voertuigen uitgerukt.
Leegstaand flatgebouw
Het vuur zou net voor 19.00 uur zijn ontstaan op de bovenste verdieping van het Maerlanthuis, een voormalig kantoorpand wat nu leeg zou staan. Aangegeven werd dat het pand al langere tijd leeg zou staan en dat het afgezet was met hekken.
De brandweer heeft gemeld dat er niemand aanwezig was in het Maerlanthuis en dat het vuur ook snel onder controle was. Aangezien de brand op de 5e verdieping was, heeft de brandweer een hoogwerker moeten inzetten.
Raadsel
Tevens wordt gemeld dat de oorzaak nog niet bekend is. Het gebouw zou op de lijst van te slopen gebouwen staan, zodat men kon gaan werken aan de nieuwbouw van woningen. Hoe de brand is ontstaan, is nog een raadsel voor de brandweer.
Het is overigens wel opvallend te noemen, dat in een leegstaand gebouw brand uitbreekt en dan ook nog op de 5e verdieping. Het gebouw was afgezet met hekken, waarbij normaal gesproken geen elektriciteit meer ‘op het gebouw’ zou zitten.
(Bronnen: Omroep Flevoland, De Stentor)