Laatste deel nieuwe fiets- en wandelbrug over Middendreef op zijn plek

21 mei 2022, 16:58 Nieuws
nieuwe fiets en wandelbrug middendreef
Vrijdag is het laatste deel van 14 brugdelen geplaatst in de constructie van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Middendreef. Wethouder Luc Baaten van gemeente Lelystad was erbij en liep samen met de aannemer als eerste over de brug. Als de brug klaar is, zorgt deze voor een snelle verbinding tussen west en oost Lelystad. Naar verwachting is de brug in juni open voor fietsers en wandelaars.
Begin deze week werd de Middendreef al afgesloten voor het doorgaande verkeer om de brugdelen met een speciale hijskraan in de constructie van de brug te kunnen hijsen. Het laatste deel is vandaag dus geplaatst. De Middendreef is naar verwachting vanaf dinsdag 24 mei weer open voor verkeer.
Snelle verbinding tussen west en oost Lelystad
Met de nieuwe brug krijgt Lelystad er een nieuwe fiets- en wandelbrug bij. De brug ligt tussen de Landstrekenwijk en het campusgebied met middelbare school Porteum. De brug zorgt als hij klaar is voor een snelle verbinding tussen west en oost Lelystad. Dat is naar verwachting in juni.
Het ontwerp
De inspiratie voor het ontwerp van de brug komt van de geschiedenis van deze plek, de Flevopolder. Omdat Flevoland ooit de Zuiderzee was, is het ontwerp gebaseerd op een schip. De 17e-eeuwse scheepsconstructies zijn te herkennen in de zijkanten van de brug. Meer weten over het ontwerp of hoe de brug is gebouwd? Kijk dan op www.lelystad.nl/bouw-campusbrug .
(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)