Kringloopwinkel De Groene Sluis breidt uit

06 jul , 18:42 Nieuws
de groene sluis magazijn
De Groene Sluis
In oktober gaat de uitbreiding van De Groene Sluis open. Deze uitbreiding is een bouwkringloop en ondertussen zijn de voorbereidingen gestart, zodat men op tijd open kan gaan. Volgens de initiatiefnemers is het een primeur voor geheel Flevoland. Het wordt een bijzondere bouwmarkt voor tweedehands materialen.
Eerste fysieke bouwkringloop
Projectleider Janneke Pikkert geeft enthousiast aan dat het de eerste fysieke bouwkringloop in Flevoland is die over een paar maanden open gaat. In de bouwkringloop zijn vele materialen te koop.
Materialen die hard nodig een tweede kans krijgen, zoals houten planken, palen, latten, stops, resten isolatiemateriaal, binnen tegels voor tenminste een vloer of wand in een kleine ruimte. Het zijn zo maar wat voorbeelden.
Tweedehands materialen
Om dit te kunnen realiseren, zal een deel van het magazijn omgebouwd worden tot winkelruimte, waarbij ook de verbouwing en de herinrichting van het magazijn gebeurt zoveel mogelijk met tweedehands materialen.
Op dit moment kunnen nog geen bouwmaterialen aangenomen worden, men is te druk met de voorbereidingen en de verbouwing. Vanaf september kan men de materialen inleveren bij De Groene Sluis.
Voor die tijd is er geen plaats om de bouwmaterialen te kunnen stallen. Daarentegen verzoekt Janneke Pikkert de materialen al thuis in de schuur te verzamelen. Binnenkort zal De Groene Sluis deze materialen aannemen en zorgen voor een nieuwe eigenaar.
(Bronnen: De Groene Sluis, Omroep Flevoland)