Jeyda en moeder Mirella samen op de planken in Sneeuwwitje de musical

15 okt , 19:38 Nieuws
sneeuwwitje en stiefmoeder adina voicu via pixabay
Pixabay
Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 1 november de try out van haar nieuwe productie Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern in het Agora Theater in Lelystad en gaat daarna zeven maanden door het land toeren. Het NJMT produceert musicals voor en door jongeren en is de enige theaterschool met een landelijke tour. Ze zijn onder andere bekend van de vorige musicalproducties Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Robin Hood en Alice in Wonderland.
De cast van Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern bestaat voornamelijk uit jongeren vanuit het hele land, waaronder de 14-jarige Jeyda uit Lelystad. Naast de jongeren spelen enkele volwassenen mee, zoals Mirella, de moeder van Jeyda.
Klassiek sprookje
Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje. Ver hier vandaan, in een adembenemend wild land, groeit een prachtige pure prinses op als een bijzonder meisje dat een is met de natuur. En haar naam was Tourmalynn….
Op een dag sterft haar moeder op mysterieuze wijze, en haar vader trouwt met Alvena, een beeldschone maar kille vrouw. De nieuwe koningin heeft een magische spiegel, die haar op een dag vertelt dat Tourmalynn mooier is dan zij.
Ze geeft een jageres, die van jongs af aan al Tourmalynn haar beste vriendin is, de opdracht haar te doden. De prinses vlucht het magische woud in en krijgt hulp van een prins uit een naburig koninkrijk die meer weet van Alvena’s duistere geheim.
Wat zoekt Alvena diep in de mijnen, en lukt het Tourmalynn om samen met haar vrienden, de prins en de mijnwerkers de boze koningin met haar allesverwoestende jaloezie te verslaan?
Auditie en aanmelding
Toen Mirella de auditie-oproep voor de voorstelling zag, hebben ze zich beiden aangemeld. Uit honderden aanmeldingen en drie auditierondes verder zijn ze beiden gecast. Jeyda speelt in de voorstelling de rol van Rosalynn, een tienermeisje met een attitude die overal iets van vindt.
Al sinds haar derde zit Jeyda op balletles bij De Kubus en heeft daarmee met de jaarlijkse voorstellingen al veel podiumervaring opgedaan. Zo stond ze ook al meerdere keren in het Agora Theater, waar 1 november Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern haar try-out speelt.
Jeyda haar favoriete moment in de voorstelling is wanneer de jonge Tourmalynn aan haar vriendin vertelt dat het geen zin heeft om jaloers te zijn op anderen, want misschien ben je wel jaloers op iets dat uiteindelijk helemaal niet beter is dan wat jij hebt.
jeyda stefanis
Moeder Mirella volgt acteer- en musicallessen bij De Kubus in Lelystad, en heeft al in meerdere producties gespeeld zoals Don Quichot van la Mancha van Opera2day, en in Scrooge wears Prada, De wraak van de Sultan, en in het project Belevenis van tijd. Maar nu spelen moeder en dochter dus samen in het stuk Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern.
Dat vindt Mirella erg bijzonder. Zij spelen in de voorstelling ook moeder en dochter. Mirella speelt de rol van Maeve die het verhaal begint te vertellen. Vanuit die rol brengt ze nieuw leven aan het sprookje en dat voelt voor haar erg speciaal: “Zelf weet ik hoe het is als kind om je niet altijd te kunnen identificeren met sprookjesprinsessen.
Vaak willen jonge meisjes lijken op de prinsessen uit de films, maar wat echt belangrijk is, is wie je van binnen bent. Hoe is je hart? Is het zacht, zorgzaam en liefdevol?. Daar gaat de voorstelling over.”
Een belangrijk maar ook grappig moment in de musical vindt ze wanneer Gwendolynn, haar jongere dochter in het stuk, opmerkt dat het hypocriet is hoe slechteriken in verhalen vaak als oud en lelijk worden neergezet.
Het is vreemd dat we dan geen probleem hebben met hun ondergang, terwijl we het veel erger zouden vinden als een jong, knap persoon hetzelfde overkwam. De voorstelling in Lelystad zal heel speciaal worden voor Jeyda en haar moeder.
Jeyda hoopt op een uitverkochte zaal met veel thuispubliek en raadt iedereen aan om te komen kijken omdat de musical je laat nadenken over dingen waar je misschien nooit mee te maken krijgt, maar die wel belangrijk zijn.
“Je gaat in de voorstelling echt terug naar de kern van ware schoonheid, liefde en het omarmen van wie je werkelijk bent. Dat is een boodschap die niet vaak genoeg verteld kan worden.” Aldus Mirella.
Kijk op www.agora-lelystad.nl voor kaartverkoop, of ga naar www.sneeuwwitjemusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst.
(Bron: Persbericht Stichting NMTP)