Hulp bij digitale vragen bij FlevoMeer Bibliotheek

09 jul 2023, 17:37 Nieuws
social media pixabay
Het is tijd van de zomervakantie. Als men op vakantie gaat, wil men best wat lezen, tenslotte is er meer tijd om wat te lezen. Maar om nu koffers vol boeken mee te slepen, dat gaat een beetje te ver. Tevens de ruimte van de boeken in de koffers is nodig voor andere zaken.
DigiCafé XXL
Om toch nog wat te kunnen lezen, wil FlevoMeer Bibliotheek een heel assortiment aan e-books en luisterboeken aanbieden voor de periode van de vakantie. Belangrijk is dan te weten hoe dit op een tablet of mobiel geïnstalleerd kan worden.
Daarnaast moet men ook wel weten welk boek men wil lezen en waar men die kan vinden. Maar misschien zit men met het bellen met WhatsApp met problemen of hoe gebruikt men Google Maps om het dichtstbijzijnde restaurant te kunnen vinden. Al deze vragen en nog meer kan men stellen aan de bibliotheekmedewerkers tijdens DigiCafé XXL, dinsdag 18 juli tussen 10.00 en 16.00 uur.
E-book
Een e-book (e-boek) is een digitaal bestand en bevat (meestal) de volledige inhoud van een gedrukt boek. Gemiddeld is zo’n bestand niet zo groot, zodat een e-book op een doorsnee e-reader, tablet of mobiel past. Soms wel honderden en misschien wel duizenden.
Tevens heeft het e-book het voordeel dat de lettergrootte is aan te passen. Een e-book is overal op te lezen, zelfs op de pc. Lezen op een pc is vaak minder ontspannend. Daarom gebruikt men meestal een e-reader of een tablet.
DigiLab voor Kids
Kinderen hebben vaak een voorsprong als het gaat om het digitale tijdperk. Kinderen groeien op met zaken als een Chromebook, Whatsapp, TikTok, Facebook en Instagram. En zo zijn er nog veel meer social media.
Maar natuurlijk zitten kinderen ook best nog wel met vragen. Worden de zaken wel op de juiste manier gebruikt en hoe maak je een presentatie met PowerPoint. Tenslotte moeten de kinderen regelmatig een presentatie geven.
Voor de kinderen van 6 tot 12 jaar is er DigiLab voor Kids waar ze terecht kunnen met al hun digitale vragen. Hierbij valt te denken aan games op het mobiel, over apps, de PowerPoint-presentatie. De kinderen worden geholpen door de mediacoaches van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op woensdag 19 juli van 14.30 tot 16.00 uur.
(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, FlevoPost, SeniorWeb)