Hiswa te Water, editie 2023

16 aug 2023, 18:36 Nieuws
hiswa te water
Vanaf zondag 20 augustus is Bataviahaven afgesloten voor de pleziervaart. Dit gebeurt in verband met de opbouw voor de Hiswa te Water. Deze begint op woensdag 30 augustus en duurt tot en met zondag 3 september. Passanten kunnen gebruik maken van de jachthavens in de buurt, zoals Lelystad Haven, Deko Marina Lelystad, Houtribhaven en Flevo Marina.
Hiswa te Water Lelystad
De Hiswa te Water is sinds 2018 de grootste in-water bootshow van Noord Europa. Het spektakel vindt plaats in de Batavia Haven in Lelystad. In de jaren 2018 (35e editie landelijk) en 2019 waren het goed bezochte edities.
Door de maatregelen in verband met Corona werden de edities 2020 en 2021 omgezet naar online varianten. Maar in 2022 was Hiswa te Water weer helemaal terug op de kaart. Editie 2022 was bijna helemaal uitverkocht, naast het mooie weer in Batavia Haven.
Editie 2022
De 3e editie in Lelystad met meer dan 30.000 bezoekers kan als succes worden bijgeschreven. Alles bleek ook te kloppen, zoals de nieuwe locatie, de indeling van de haven, de aankleding, het brede aanbod van boten en de diversiteit aan exposanten.
Tijdens de editie van 2022 van Hiswa te Water zijn zo’n 340 nieuwe boten getoond. Naast het goede gevoel bij de bezoekers, zijn er goede resultaten geboekt op het gebied van de verkoop van de boten.
Editie 2023
Ook dit jaar zal er weer een editie zijn van Hiswa te Water (de 38ste editie) en zal wederom worden gehouden in de Batavia Haven. De Haven in Lelystad zal omgetoverd worden tot hét walhalla voor elke watersportliefhebber.
De verwachting is dat er zo’n 375 boten acte de présence zullen geven. Daarnaast zullen alle stands op de kade en in de grote entree bemand zijn. De Hiswa te Water is dé beurs waar men alle antwoorden kan vinden over de nautische watersport.
(Bronnen: Batavia Haven Lelystad (Instagram), Hiswa te Water)