Het Kennisplein bij FlevoMeer Bibliotheek

15 jan 2023, 17:42 Nieuws
lelystad leest
Per 1 februari start FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad en Dronten met het Kennisplein. Het Kennisplein is opgezet voor een ieder die hulp nodig heeft bij dagelijkse zaken. Het is dé plaats voor informatie, oefenen, ontdekken, ontmoeten en praktische hulp.
Dagelijkse zaken
Bij dagelijkse zaken moet men denken aan zaken als beter Nederlands leren, een toeslag aanvragen online, een formulier invullen, informatie over het reizen met het openbaar vervoer, online lezen.
Het is bekend dat voor een aantal mensen al dit soort zaken een flinke uitdaging met zich mee kunnen brengen. Diverse organisaties die hulp kunnen bieden bij dit soort vragen, zijn betrokken bij het Kennisplein.
Alles bij elkaar op één plaats
In het Kennisplein werken een aantal maatschappelijke partners met elkaar. Hierdoor ontstaat een laagdrempelige plaats waar men geholpen kan worden. Dit kan door de ene organisatie en als dat niet lukt, kan het via een andere organisatie.
De organisaties die meewerken zijn onder meer Herstelnetwerk Dronten, Seniorweb, Humanitas, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland en het Leerwerkloket. Door samen te werken en het aanbod op elkaar af te stemmen, worden mensen verder geholpen.
Iedereen is welkom
Naast informatie te krijgen, kan men op het Kennisplein ruimte vinden om te studeren of om te werken. Tevens zijn er speciale stilteruimtes aanwezig. Op het Kennisplein is iedereen welkom, ook als men geen lid is van de bibliotheek.
Over meer informatie over spreekuren, over welke tijd welke organisatie aanwezig is, of om de mogelijkheden te oefenen, kan men dit allemaal terug vinden op de site van FlevoMeer Bibliotheek.
(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, FlevoPost)