Grote verschillen benzineprijs in Flevoland

03 jul , 18:50 Nieuws
auto benzine diesel alexey fedenkov via pixabay
Bij het tanken zijn er nogal wat verschillen te vinden aan brandstofkosten. In Flevoland kost de goedkoopste benzine je momenteel 1,899 euro per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot 2,239 euro per liter betaalt. Een verschil van 34 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst 17 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.
Volgens Menno Dijcks - auto-expert bij Independer - is de benzineprijs de afgelopen jaren flink gestegen. HIj geeft daarom aan dat het goed is te weten waar het duurste en goedkoopste tankstation te vinden is.
Prijsverschillen ook binnen gemeente
De data laat zien dat er grote prijsverschillen zijn binnen de provincie Flevoland en tevens is het van groot belang om de brandstofprijzen binnen dezelfde gemeente te vergelijken voordat men gaat tanken.
De grootste prijsverschillen voor benzine zijn te vinden in Lelystad. Zo is de goedkoopste literprijs 1,918 euro per liter en de duurste 2,219 euro per liter. Bij een volle tank van 50 liter zou dat een verschil zijn van 15,05 euro.
Het verschil is net iets meer dan 30 cent. Ook in de plaatsen Noordoostpolder (14 euro) en Urk (11,50 euro) zijn er flinke prijsverschillen tussen de verschillende tankstations. Dit kan bij een volle tank wat geld schelen.
Besparen op industrieterrein
De gegevens van de goedkopere pompstations zijn te vinden op de site van Independer . Vaak probeert men te tanken bij een bemande pomp langs de snelweg, waar naast benzine te halen is, men ook een kop koffie en een broodje kan halen.
Echter, de 'extra snacks’ zijn niet altijd dé kostenpost, daar de benzine en diesel vaak flink duurder zijn bij de pomp aan de snelweg. Vaak kan men goedkoper tanken bij een onbemande pomp iets verder van de snelweg. Tevens zijn de prijzen bij pompen op industrieterreinen het laagst.
(Bronnen: Nieuwsbrief Independer, Independer)