Gemeenteraad steunt Het Palet

18 nov 2022, 17:37 Nieuws
men is begonnen
In de raadsvergadering van 27 september heeft Mooi Lelystad vragen gesteld over de acute sluiting van het buurthuis Het Palet in Lelystad. Toen liet het er naar uitzien, dat de fractie tijdens de raadsvergadering van 1 november een amendement in zou dienen, dat in de vergadering van 15 november in stemming gebracht zou worden.
Begrotingsvergadering
Tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad Lelystad op dinsdag 15 november heeft de raad 20.000 euro uitgetrokken. Dit is nodig om er voor te zorgen dat Het Palet op korte termijn weer geopend kan worden.
Het college heeft aangegeven dat het bedrag genoeg is om ervoor te zorgen dat weer activiteiten - alhoewel beperkt - mogelijk zouden zijn. Het Palet heeft zelf op haar site gemeld dat beide amendementen zijn aangenomen. Hierdoor is men reeds begonnen.
Nieuwbouw
Het tweede amendement ging over een nieuw pand. Bijna de hele raad, behalve Leefbaar Lelystad, heeft het college opgeroepen om eerste kwartaal 2023 te komen met een uitgewerkt plan. Hierin moeten verschillende mogelijkheden zijn opgenomen.
Het plan moet gaan over een nieuw, duurzaam pand. Tevens moet dit pand evenveel ruimte bieden als het huidige pand. Daarbij moet er ook bekeken worden of de nieuwbouw gecombineerd kan worden met woningbouw.
Ingediend door SP
Het voorstel werd niet ingediend door Mooi Lelystad, maar door de SP. Dit zou kunnen omdat er connecties zouden zijn tussen Mooi Lelystad en Het Palet. Alle fracties waren voor het voorstel, behalve de fractie van Leefbaar Lelystad.
Leefbaar Lelystad had een eigen voorstel voor nieuwbouw voor het Palet ingediend. Dit voorstel werd als eerste in stemming gebracht. Dit voorstel kreeg niet de steun van de andere partijen, waardoor de fractie tegen het voorstel stemde van de SP.
(Bronnen: Omroep Flevoland, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)