Ga mee op proefreis met de OV-ambassadeurs

13 nov 2023, 18:35 Nieuws
ov ambassadeurs uitleg geven prov flevoland
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations wordt duidelijk uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook is het mogelijk om te oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.
Reis met bus of trein
Onderweg ervaart men hoe het is om te reizen met bus of trein. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom de geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit de eigen woonplaats.
(Onervaren) senioren kunnen met OV-ambassadeurs een reis maken met de bus of de trein. Tijdens de reis wordt uitgebreid uitleg gegeven hoe alles werkt. Tevens krijgen de senioren genoeg tijd om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur.
Uit de ervaring die opgedaan is door de OV-ambassadeurs, blijkt dat senioren de proefreis erg waarderen. Door de proefreis krijgen de senioren vertrouwen om daarna zelfstandig te kunnen reizen. De proefreizen worden op verschillende dagen in het jaar georganiseerd.
Proefreis
Op 15 november kunnen de senioren in Lelystad meedoen met het proefreisje in Lelystad. Hiervoor is het nodig om zich even van tevoren aan te melden via de site van Ervaar het OV . Ook vanuit Emmeloord is dit mogelijk op 22 november, aanmelden via de site .
Naast de proefreis, zijn er ook inloopspreekuren, waar men uitleg krijgt over zaken die het OV aangaan. De eerstvolgende bijeenkomst in Lelystad zal worden gehouden op 5 december van 10.00 tot 12.00 uur in Flevomeer Bibliotheek, De Promesse 4, Lelystad.
(Bronnen: Ervaar het OV, Provincie Flevoland)