Fietspad Hollandse Hout wordt vernieuwd

24 aug , 19:37 Nieuws
omleiding fietspad boswachtersblog oostvaardersplassen
Aan een deel van het bestaande fietspad tussen de Buizerdweg en de Torenvalkweg zullen vanaf maandag 26 augustus werkzaamheden worden uitgevoerd. Hierdoor zal het fietspad afgesloten worden. Met de fiets kan men via de Knardijk de tocht voortzetten.
Kwaliteistverbetering  
Men wil werken aan de kwaliteitsverbetering van de recreatieve voorzieningen in het Hollandse Hout. Daarom zal vanaf maandag aan een gedeelte van het fietspad tussen de Buizerdweg en de Torenvalkweg gewerkt worden. 
De bedoeling is dat tussen de Knardijk en de Buizerdweg het bestaande fietspad wordt opengebroken, zodat er een nieuw en breder fietspad aangelegd kan gaan worden. De planning is dat de werkzaamheden zullen duren tot 1 november.
Zichtbare werkzaamheden
De werkzaamheden aan het fietspad zijn de eerste zichtbare werkzaamheden in het poortgebied voor Nationaal Park Nieuw Land. De plannen voor het gebied betreffen onder meer het verbeteren van delen van de verouderde en smalle fietspaden. 
Het gebied bestrijkt een groot deel van het Hollandse Hout. Tevens wordt er gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van de wandelpaden in het noordelijke deel van het bosgebied. Het fietspad zal afgesloten worden tussen de Torenvalkweg en de Buizerdweg, waardoor men de alternatieve route via de Knardijk kan volgen.  
(Bronnen: Nieuwsbrief Boswachtersblog, Boswachtersblog, Flevopost)