Directeur-Bestuurder FlevoMeer Bibliotheek legt functie neer

21 apr 2023, 17:19 Nieuws
bibliotheek1
Hanneke Broekhuizen schrijft op de site van FlevoMeer Bibliotheek dat ze als Directeur-Bestuurder als de verbindend leider van medewerkers en vrijwilligers, een bijdrage mag leveren aan de verdere ontwikkeling van FlevoMeer Bibliotheek als ontmoetings- en ontwikkelingsplaats voor de inwoners. Mevrouw Broekhuizen heeft haar functie ondertussen afgelopen donderdag neergelegd.
Weinig geld
FlevoMeer Bibliotheek zal op zoek moeten naar een nieuwe directeur-bestuurder, nu Hanneke Broekhuizen haar functie heeft neergelegd. Per 1 mei zal Luciënne Kelfkens tijdelijk aan de slag gaan als interim-bestuurder.
Sinds september was Hanneke Broekhuizen in dienst bij FlevoMeer Bibliotheek. Nadat ze met veel enthousiasme was begonnen in de functie, kwam ze erachter dat ze andere verwachtingen van de functie had, dan deze in werkelijkheid inhield.
Verandertraject
Hanneke Broekhuizen is afkomstig uit het bedrijfsleven, een supermarktketen. Volgens een woordvoerder van de bibliotheek ziet ze grote verschillen tussen de ambities en de beschikbare middelen.
De woordvoerder van de bibliotheek heeft gemeld dat FlevoMeer Bibliotheek midden in een verandertraject zit van een instelling waar men boeken kan lenen, naar een organisatie die werkt aan maatschappelijke opgaven.
Meer middelen betekent meer kunnen doen
Het is voor de net teruggetreden directeur-bestuurder een kwestie geweest van vele regels en te weinig geld. Vooral dat laatste betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Zo zijn er mensen in de bibliotheek nodig, maar er moet ook gewerkt worden voor samenwerking met het onderwijs.
Ze gaf tevens aan dat als er meer geld was, dat er meer gedaan kon worden. Tevens wilde ze meer bieden, zoals het geven van cursussen. Er wordt gewerkt met vrijwilligers. De stijgende kosten zijn nog wel op te vangen, maar dat zal de komende jaren ook ophouden.
Daarbij komt dan nog dat de bibliotheek afhankelijk is van de subsidies van de gemeente. Dit bedrag wordt elk jaar weer opnieuw bepaald. In de tijd dat interim Luciënne Kelfkens aan de slag gaat, zal de organisatie op zoek moeten naar een opvolger voor Hanneke Broekhuizen.
(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, Omroep Flevoland, Radio Lelystad)