De Tjalk gaat bijna 8 miljoen euro kosten

11 jan 2022, 17:07 Nieuws
obs de tjalk
Ongehinderd
De basisschool De Tjalk gaat naar een nieuwe locatie en hier moet nieuwbouw voor gaan komen. Dit gaat zo’n acht miljoen euro kosten. Vooralsnog is De Tjalk nog gevestigd op de Tjalk 29-41. Echter de opzet is dat de school een modern schoolgebouw krijgt aan de Tjalk 22-45.
De Tjalk
Aan de Tjalk 22 zal een integraal kindcentrum gaan komen. Hier stond eerst een van de twee gebouwen van de school. Tevens komt er een kinderopvang in het kindcentrum. Er zal ook ruimte zijn voor ene gymzaal.
De Tjalk is een openbare Daltonbasisschool, toegankelijk voor alle leerlingen. De school volgt de principes van het Daltononderwijs. Deze principes zijn Samenwerking, Vrijheid, Zelfstandigheid, Effectiviteit en doelmatigheid, Reflectie.
College
Er zijn zo’n 270 leerlingen op de school, die verdeeld zijn over 11 of 12 groepen. Het college van Lelystad heeft de gemeenteraad voorgesteld om het geld voor de nieuwbouw beschikbaar te stellen.
Nadat de gemeenteraad hiermee akkoord is gegaan, kan de architect een eerste voorlopige ontwerp gaan uitwerken. Volgens de plannen van de gemeente (en tevens ook de school) moet het nieuwe gebouw een ‘groen en onderscheidend’ schoolgebouw gaan worden.
(Bronnen: Dalton Tjalk Lelystad, FlevoPost)