De Nationale Stadsdichtersdag 2024 in Lelystad

31 aug , 19:50 Nieuws
gedichtenbundel gabriele m reinhardt via pixabay
Elk jaar vindt de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad plaats op de eerste zaterdag van september. Dit jaar is het tijd voor de 19e editie, die zal plaatsvinden op zaterdag 7 september. Naast voordracht en uitwisseling van poëzie en ervaring behoren ook de onderlinge kennismaking en ontmoeting tot de belangrijkste bestanddelen van een zeer gevarieerd programma.
Nationale Stadsdichtersdag
Het ochtendprogramma begint om 11.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis met inloop, ontvangst en aanmelding voor deelnemende dichters. Als iedereen is aangemeld, kan om 11.30 uur het officiële gedeelte beginnen.   
Natuurlijk is er een woord van welkom en een toelichting op het programma, waarna de wethouder Cultuur, Sjaak Kruis een toespraak houdt. Daarna is er een interview en optreden van Sjaan Flikweert, een interview met Yvette Neuschwanger en de presentatie van de Stadsdichtersbundel 2024.
Middag en avond
Vanaf 13.30 uur zal er op verschillende locaties in Lelystad voordrachten worden gehouden. Zo kan men terecht in De Lantaarn (De Stelling 12 30) en BinnenInn (Neringpassage 54) en De Windhoek (Ringdijk 187). 
Het avondprogramma wordt gepresenteerd in poppodium Corneel vanaf 20.00 uur. Hier kan men onder meer een optreden bij wonen van Jumping Jim (een opkomende indierockband), de Nederlandstalige band De Kift en DJ Sheraldo King.   
Het grootste deel van de Nationale Stadsdichtersdag is gratis toegankelijk, alleen heeft men een toegangsticket nodig voor het Stadsdichtersbal. De kaarten voor dit gala zijn te bestellen via de site van Corneel.
(Bronnen: Stichting Culturale (+ Nieuwsbrief), Corneel, De Nationale Stadsdichtersdag)