De Buurjongens, een project in Lelystad

12 jul 2022, 17:27 Nieuws
de buurjongens
Catering De Buurjongens
Men zou het misschien niet meteen zeggen, maar De Buurjongens is een cateringbedrijf in Lelystad. Het bedrijf wordt gerund door jongeren van Youth for Christ Lelystad. De Buurjongens is een plaats waar (vluchteling-)jongeren leren werken, hun talenten kunnen ontwikkelen, Nederlands leren, fouten mogen maken en trots op zichzelf worden.
De Buurjongens
De winst die De Buurjongens bij elkaar verdienen, wordt daarna weer ingezet voor de begeleiding van de jongeren. De Buurjongens zijn in te huren voor een feest of voor een festival. Middels de site kan men contact opnemen.
De Buurjongens zullen meehelpen om de dag te laten slagen. Er zijn geen vaste prijzen, daar een ieder eigen wensen en ideeën heeft. Daarom wordt samen met de jongeren een speciale offerte gemaakt voor elk festival of feest.
Youth for Christ Lelystad
Het cateringbedrijf De Buurjongens is een project van Youth for Christ Lelystad. Hier kunnen jongeren leren werken en trots op zichzelf worden. Youth for Christ Lelystad is een onderdeel van Youth for Christ Nederland.
Youth for Christ Lelystad (YFC) ontmoet jongeren met sportactiviteiten in de Waterwijk. Daarnaast wordt voor kwetsbare meiden meidenclubs georganiseerd. Tevens is er een Eritrees jongerencafé, wat een thuis is voor jonge vluchtelingen.
(Bronnen: Catering De Buurjongens, Youth for Christ Lelystad)