Circulaire innovatie in Lelystad in de prijzen

11 mrt , 17:57 Nieuws
persfoto circulaire winnaars gem lelystad
Ook in Lelystad krijgt circulair ondernemen steeds meer aandacht. Dit zal de komende week, in de Week van de Circulaire Economie, extra zichtbaar worden. De regionale Circulaire Innovatie Top-20 is gewonnen door 3 Flevolandse bedrijven, waaronder 1 organisatie uit Lelystad. De 3 organisaties zullen deze week gaan strijden tegen organisaties uit andere provincies. Dit gebeurt in de landelijke finale.
Podium voor circulaire economie
De ene ondernemer ziet iets als afval aan, waarbij de andere ondernemer het ziet als grondstof. Hierdoor is samenwerking aan een circulaire economie van groot belang. Dit is zowel tussen bedrijven, als met de overheid en het onderwijs.
Duurzame ideeën worden door de Top 20 in het zonnetje gezet, waarbij tevens contacten gelegd kunnen worden. De regionale finale van de Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20 heeft plaatsgevonden bij het ROC Flevoland in Lelystad.
Hier wordt op het MBO het practoraat Circulaire Regionale Economie gegeven, waarbij het doel is dat circulariteit wordt opgenomen binnen alle leerjaren van het mbo-onderwijs. Daardoor is het de perfecte plek om de organisaties op het gebied van circulair ondernemen samen te brengen.
Men kan hierbij denken aan initiatieven die voedselverspilling tegengaan of gebruik maken van bijzondere bouwmaterialen. De finalisten vanuit Flevoland zullen op 15 maart tijdens de landelijke finale andere regio’s uitdagen.
Samenwerken aan circulaire economie
Voor Lelystad is het van groot belang dat producten duurzaam zijn. Hiervoor gaat de stad onder meer zich extra inzetten om van het afval zoveel mogelijke materialen en reststoffen opnieuw te gebruiken.
Voor de stad is het doel om in 2050 helemaal circulair te zijn. Daarom stimuleert de gemeente samenwerking rond circulaire bedrijvigheid. Veel ondernemers in Flevoland werken aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties.
De Circulaire Innovatie Top 20 heeft als doel om deze ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te inspireren. Het is een samenwerking tussen VNO-NCW Midden, provincie Flevoland, HORIZON, gemeente Lelystad, AERES en Natuur- en Milieufederatie Flevoland.
(Bron: Gemeente Lelystad)