Bundel “Poëzie uit de Salon”

08 apr 2021, 20:28 Nieuws
open podium lelystad
Sinds woensdag 6 april is de bundel “Poëzie uit de Salon” beschikbaar. Aan deze bundel hebben meer dan 40 dichters en schrijvers hun bijdrage geleverd. Ondanks dat de dichters en schrijvers elkaar niet konden ontmoeten op het “Open Podium De Salon” is de bundel toch tot stand gekomen.

Lelystad
De meeste schrijvers komen uit Lelystad, hebben een band met Lelystad of traden de afgelopen vier jaar een of meerdere keren op in het Open Podium “De Salon Lelystad”.
Afgelopen woensdag 6 april werd wethouder Luc Baaten het eerste exemplaar aangeboden. De wethouder heeft voor de bundel het voorwoord geschreven.
“Poëzie uit de Salon werd mogelijk gemaakt door “Mensen maken de buurt” Op Facebook is nog meer te lezen over de bundel. Alle schrijvers / kunstenaars hebben de afgelopen vier jaar - sinds het opengaan van het open podium - opgetreden.
Daarnaast is de bundel een enorme boost geweest en nog steeds voor de creativiteit in Lelystad. Tevens wordt op deze manier de verbinding tussen artiesten en publiek versterkt.
De wethouder gaf aan dat het een mooie bundel is geworden. Middels deze bundel kan het publiek toch genieten van de verhalen en de poëzie. Het is kunst voor iedereen, zonder te kijken naar leeftijd en afkomst.
(Bronnen: Facebook, Gemeente Lelystad)