Brand basisschool oudjaarsavond

01 jan 2022, 16:02 Nieuws
laetare
Laetare
Op oudjaarsavond heeft een korte brand gewoed in de basisschool Laetare en de kinderopvang GO! aan de Spaanderbank. De melding kwam vrijdagavond kort na 20.00 uur bij de brandweer binnen.
Vuur
De brand in de school in de Zuiderzeewijk is gedoofd door de brandweer. Na de brand heeft de brandweer het gebouw geventileerd. Bij de brand zijn een aantal ruiten gesneuveld. De brand heeft kort gewoed.
Op dit moment is het nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Tevens is het nog niet bekend hoe groot de schade is aan het gebouw. De politie heeft laten weten dat er een onderzoek naar de brand en het ontstaan er van is gestart.
Laetare
Laetare is een school voor Jenaplan onderwijs, die midden in de Zuiderzee gevestigd is. De school was één van de eerste scholen in Lelystad en is erg verbonden met de wijk en haar bewoners.
De school creëert samen met de ouders een veilige leeromgeving voor de leerlingen. Dit is nodig om zich zo optimaal te kunnen ontwikkelen. Laetare staat voor “Wees blij’. De school wenst dit toe voor alle leerlingen op de school.
GO! Kinderopvang
Meer dan 45 jaar wordt door GO! Kinderopvang professionele kinderopvang aangeboden. Hierbij staat het plezier en de ontwikkeling van het kind centraal. GO! Kinderopvang en basisschool Laetare zijn peuterspeelzaal Peutertalent gestart.
Hier wordt de ultieme mogelijkheid geboden voor kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. De nieuwste inzichten worden gebruikt om élk talent dat een kind bezit, te benutten. De school is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar.
(Bronnen: Omroep Flevoland, Laetare, GO! Kinderopvang, De Stentor)