App ‘Lelystad met elkaar’

19 feb 2022, 15:11 Nieuws
een tegen eenzaamheid lelystad
De definitie over eenzaamheid van Prof. Jenny de Jong-Gierveld is “Eenzaamheid is het subjectief ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan (kwaliteit van) bepaalde sociale relaties.” Dit kan bij de een bestaan uit minder contacten dan men zou wensen. Bij de ander kan de kwaliteit van een aantal relaties achterblijven bij de wensen van de persoon.
Eenzaamheid
De gemeente Lelystad heeft een pagina over eenzaamheid op haar site. Daar wordt uitleg gegeven, die begint met de zin dat iedereen met eenzaamheid te maken kan krijgen. Eenzaamheid kan vaak ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis in het leven.
Zo’n gebeurtenis kan zoiets zijn als de Corona pandemie, ontslag, verhuizing of een scheiding. Het voelt niet fijn, maar het is wél een teken dat je verbinding wilt. Net zoals men bij honger en dorst moet eten en drinken, verlangt men bij eenzaamheid naar contact met anderen.
Eén tegen Eenzaamheid
Op 26 februari zal de coalitie Eén tegen Eenzaamheid de nieuwe activiteitenapp ‘Lelystad met elkaar’ lanceren. Dit zal gebeuren bij BinnenInn in het Stadshart. Om 11.00 uur zal wethouder Jack Schoone in de infokraam de app op zijn eigen telefoon installeren.
Daarna gaan de jongeren van Challenge Up voorbijgangers helpen met de installatie van de app. Hierin staan activiteiten en evenementen op het gebied van sport, cultuur en welzijn voor alle leeftijden. Tevens is in de app informatie te vinden over eenzaamheid.
(Bronnen: Eén tegen eenzaamheid, FlevoPost, Gemeente Lelystad)