Agora Theater presenteert een wervelende show QUEEN The Music

14 okt , 20:16 Nieuws
freddie mercury pixabay
Pixabay
Op donderdag 24 oktober is het tijd voor muziek van een van de grootste bands aller tijden, muziek van Queen. Men kan absoluut genieten van muziek van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon. In de jaren 70 en 80 was het uren achter elkaar nummers draaien van het witte album 'A Night at the Opera’ (1975) en het zwarte album 'A Day at the Races’ (1976).
QUEEN The Music
Op het podium van het Agora Theater wordt weer fantastische Queen muziek naar voren gebracht door een groep waarbij de dynamiek, de energie en het enthousiasme elke bezoeker in katzwijm speelt. 
De show van donderdag 24 oktober is een compleet nieuwe show met zelfs 4 vocalisten, waarbij de muziek weer spetterend Queen is. Uit België heeft Sonny Vande Putte zich aangesloten.
Daarnaast zullen natuurlijk John Vooijs, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso en Nadine Pruim de nummers van Queen als vanouds de zaal in slingeren. Deze keer is er een speciaal optreden van Linda Kinsbergen als Montserrat Caballé voor het nummer ‘Barcelona’.
De groep Queen
De voorloper van Queen was de groep Smile, opgericht in 1968 door Brian May en Tim Staffell, waarbij later de drummer Roger Taylor zich aansloot. Misschien kent men de band nog van Doin' Alright. 
Zo’n 2 jaar later en zo’n 7 singles later stopte Smile en vertrok Tim Staffell. Farrokh Bulsara sloot zich aan bij de overgebleven 2 bandleden. Hij veranderde zijn naam in Freddie Mercury, de naam van de band werd veranderd in Queen en John Deacon werd gevraagd om zich aan te sluiten als bassist.   
Daarna kwamen de grote hits in de jaren 70, 80 en 90, waarmee Queen een van de succesvolste bands werd uit de popgeschiedenis. Men kent de band vanwege haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige liveoptrdens, zoals ‘Live Aid’ in 1985.  
Maar vooral de fantastische nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Are the Champions’, ‘Don’t let me Down’, ‘Don’t stop me Now’, ‘Another One Bites the Dust’, ‘We will Rock You’ , ‘Killer Queen’ en nog veel meer. Het optreden in Agora is met groots beeld en decor. Tickets zijn te bestellen via de site.  
(Bronnen: Agora Theater Lelystad, Queen Online, Wikipedia, NTK, Flevopost, YouTube)