Aanvragen energietoeslag kan nog tot en met 30 juni

14 jun , 18:37 Nieuws
energietoeslag gem lelystad
Inwoners van Lelystad die van mening zijn dat ze recht hebben op de energietoeslag, hebben de tijd tot en met 30 juni 2024 om de aanvraag te doen. Voor 2023 is de energietoeslag 800 euro. Daarnaast is de toeslag 1.300 euro voor die mensen die in 2022 geen energietoeslag hebben gekregen maar er wel recht op hebben. Mensen die geen toeslag hebben gehad, maar denken dat ze wel het recht erop hebben, konden sinds 8 januari 2024 een aanvraag doen.
Recht op energietoeslag
Men heeft recht op de energietoeslag als men op 1 oktober 2023 voldeed aan de gestelde voorwaarden. Men moet voldoen aan de voorwaarden:
  • 21 jaar of ouder bent
  • een zelfstandig huishouden voert
  • in gemeente Lelystad woont
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning heeft
  • een inkomen heeft dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm die geldt in de situatie
Aanvragen kan via de pagina Energietoeslag van de gemeente.
Laat geen hulp liggen
Eerder heeft de gemeente al gewezen op de campagne ‘ Laat geen hulp liggen ’ . De energietoeslag is een van de onderwerpen binnen deze campagne, die speciaal is voor mensen voor wie het leven soms moeilijk en duur is.
Hierbij gaat het om mensen die doen wat ze kunnen, maar het toch niet helemaal redden. Dit kan bij iedereen voorkomen, maar de gemeente geeft aan, dat men samen sterker staat. Daarom roept Lelystad ook op om geen hulp te laten liggen via de pagina van de gemeente .
(Bronnen: Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl)