Goten van doorgaande wegen worden schoongemaakt

Lijngoten
Lijngoten
Foto: Gemeente Lelystad

De lijngoten van de doorgaande wegen / dreven rond het Stadshart worden in de avond en nacht van 27, 28 en 29 mei schoongemaakt. De lijngoot is een buis met een rooster en is bedoeld om het water weg te laten lopen.

Planning werkzaamheden
Voor de straten in de woonwijken zijn er putten om het water weg te laten lopen. Voor de doorgaande wegen en dreven zijn voor de waterafvoer de lijngoten. De gemeente wil de overlast van het schoonmaakwerk zoveel mogelijk beperken.

Daarom wordt er gewerkt in de avond en nacht tussen 20.30 en 5.00 uur. De werkzaamheden worden in 3 avonden uitgevoerd. Deze avonden zijn: 

  • Maandagavond 27 mei: Stationsweg, Stationslaan en Middenweg 
  • Dinsdagavond 28 mei: Ziekenhuisweg, Zuigerplasdreef en Lindelaan 
  • Woensdag 29 mei: Agorabaan en Kustendreef 

Tijdens de werkzaamheden worden geen wegen of dreven afgesloten. Wel zijn er verkeersregelaars die het verkeer tijdens de 3 avonden van werkzaamheden over de weg leiden.

Uitvoering werkzaamheden
De opzet is dat 2 vrachtwagens de lijngoten schoonmaken. Hierbij zal de ene vrachtwagen de goten met een slang doorspuiten, waarna de andere vrachtwagen het vuil zal opzuigen. Het is van groot belang om de lijngoten schoon te houden.

Op deze manier wordt verstopping voorkomen. Indien het water op de weg blijft liggen, kan dit gevaar veroorzaken. Hierbij is te denken aan slipgevaar of een langere remweg. Door de lijngoten jaarlijks schoon te maken, worden verkeersonveilige situaties voorkomen.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen