Mentoren School’s cool weer van start

School’s Cool Lelystad
School’s Cool Lelystad
Foto: Fotostudio Wierd

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is spannend. Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes aanzienlijk. In Lelystad is er een groep vrijwilligers die zich elke schoolweek 1,5 uur lang belangeloos inzetten voor kinderen in deze belangrijke levensfase.

Of het nu gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen, leren hoe je moet studeren, plannen of ontspannen, de mentoren staan klaar om samen met de ouders en de kinderen de omstandigheden zo goed mogelijk te maken. De mentoren denken en helpen mee en weten bijvoorbeeld ook welke fondsen beschikbaar zijn voor een fiets, leergeld of andere zaken.

School’s cool
Op woensdag 22 mei vond de startbijeenkomst van het programma ‘School’s cool’ plaats. Wethouder Annemieke Messelink Dijkstra benadrukte wat dit programma in Lelystad uniek maakt in Nederland.

“Waar het elders moeilijk is om vrijwilligers te vinden, hebben we in Lelystad een groep die zich al jaren met veel enthousiasme inzet. Dit jaar verwelkomen we drie nieuwe mentoren, wat het totaal op 30 brengt. Wat zij doen is van groot belang voor een goede tijd op school en later. Onderwijsachterstand kan o.a. leiden tot armoede en dat willen we niet.”

Voorkomen van voortijdig schooluitval
School’s cool wordt inmiddels op 37 locaties in Nederland uitgevoerd, waarvan Lelystad er één is. Het programma is in Lelystad erg succesvol. Van alle jongeren die hebben deelgenomen, is er nog niemand eerder gestopt met school.

In de nieuwe groep van 30 kinderen zitten 14 jongens en 16 meisjes. Ze komen van veertien verschillende basisscholen. Het is het 19e jaar dat dit gebeurt. Mensen die ook graag thuismentor willen worden of vragen hebben, kunnen in contact treden met de heer J. Wilthuis via mail [email protected] .

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen