Open dag bij KNRM reddingstations: Reddingbootdag 2024

Reddingboot
Reddingboot
Foto: Pixabay

Op zaterdag 25 mei wordt er in heel Nederland open huis georganiseerd in de KNRM reddingstations. Dit is de Reddingbootdag 2024. Iedereen is van harte welkom, ook in Lelystad. Tijdens de Reddingbootdag 2024 kan men zien welke reddingmaterialen worden gebruikt of hoe een overlevingspak eruit ziet. Daarnaast kan men meevaren met een van de reddingboten.

KNRM in Nederland
KNRM – staat voor Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij – is dé organisatie die mensen helpt en redt die in nood zijn geraakt op het water. Nadat een alarmering is binnengekomen komen de redders en reddingboten in actie.

De organisatie heeft zo’n 45 reddingstations en 75 reddingboten met zo’n 1.500 vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen per jaar zo’n 2.500 maal in actie komen, waarbij ruim 4.000 mensen geholpen of gered worden.

Reddingbootdag 2024
Naast het aantal zaken die boven zijn genoemd, kan men ook in gesprek met de vrijwilligers, waarbij men van alles kan vragen, zodat men alles te weten komt over de organisatie en het werk van de vrijwilligers.

In Nederland worden op de Reddingbootdag 2024 demonstraties georganiseerd. Vaak met college-hulpdiensten. Tevens kan men in en rond de boothuizen informatiestands en activiteiten voor jong en oud vinden. De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Reddingstation Lelystad
Het reddingstation van KNRM in Lelystad is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen die in nood zijn geraakt op het water. De hulpverlening door de KNRM wordt kosteloos door vrijwilligers uitgevoerd.

Op zaterdag 25 mei kan men meevaren met de reddingboot van KNRM Lelystad. KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs. Het meevaren is afhankelijk van het weer, de drukte en de alarmmeldingen.

Het varen begint vanaf 10 uur. Tevens is er een springkussen voor de jonge bezoekers, naast een speurtocht. Tevens zal er een demonstratie worden gegeven door de Reddingsbrigade Lelystad.

(Bronnen: KNRM Lelystad, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen