Informatieavond over voetproblemen bij diabetes

Diabetes
Diabetes
Foto: Pixabay

Na verloop van tijd krijgt 1 op de 4 patiënten met diabetes te maken met voetklachten. De klachten kunnen onder meer wonden zijn, maar ook afwijkingen in de stand van de voet. Belangrijk is een goede voetverzorging om  de problemen vroegtijdig aan te pakken en mogelijke grotere problemen te voorkomen.

Informatieavond St Jansdal
Op donderdag 30 mei zal op de informatieavond over het onderwerp inspirerende sprekers vertellen over hoe men met behulp van voeding, verzorging en middelen als schoenen, de voeten het beste kan behandelen.

Volgens Ilona Pap, verpleegkundig specialist, is goede voetverzorging essentieel bij patiënten met diabetes. Het komt regelmatig voor dat patiënten zich melden met grote wonden op hun voeten.

Tekst en uitleg
De wonden waren te voorkomen door goede voetverzorging. Op de informatieavond krijgen patiënten informatie over huidverzorging en het gebruik van goed schoeisel. Daarnaast wordt ingegaan – met tips – om de suikerspiegel stabiel te houden.

Ook zullen 2 ervaringsdeskundigen hun verhaal doen over het leven met diabetes. Volgens het ziekenhuis is de informatieavond niet alleen interessant voor diabetespatiënten, maar zeker ook voor hun naasten.

De avond wil een plaats zijn waar men lotgenoten treft en met elkaar in gesprek kan gaan. In de spreekkamers wordt vaak gemerkt dat hier behoefte aan is. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur in het St Jansdal (De Snip, 1e etage). Aanmelden kan via de site en de toegang is gratis.

(Bron: Ziekenhuis St Jansdal) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen