Ook dit jaar weer de Gezonde Avond4Daagse actie in Lelystad!

De gezonde Avond4Daagse flyer
De gezonde Avond4Daagse flyer
Foto: JOGG Lelystad

Van 21 mei tot en met 24 mei 2024 lopen duizenden Lelystadse kinderen weer de Avond-4-Daagse. Zes supermarkten, de Stichting Avond4Daagse Lelystad en JOGG Lelystad werken ook dit jaar weer samen om dit wandelfestijn een gezonder tintje te geven door leerlingen een stuk fruit mee te geven.

Wandelen om te bewegen
In Lelystad heeft bijna 1 op de 4 basisschoolkinderen overgewicht. Wandelen is een goede manier om te bewegen. Van oudsher is bekend dat kinderen vaak ongezonde snacks en zoete drankjes mee nemen in de rugzak tijdens het wandelen van de Avond4Daagse.

Daarom organiseert JOGG Lelystad sinds 2022 de Gezonde Avond4Daagse actie. JOGG Lelystad is wederom blij met de samenwerking met de supermarkten Albert Heijn Boswijk, Albert Heijn Warande, JUMBO Dusselaar (Jol), JUMBO de Waag, JUMBO van Leijen (Voorstraat), PLUS Postma en de Stichting Avond4Daagse Lelystad.

Gezonde Avond4Daagse actie
De zes supermarkten ondersteunen de actie door elke leerling voor elke wandelavond een stuk fruit aan te bieden. In totaal hebben 20 basisscholen zich aangemeld. Zo gaan ruim 2.500 kinderen dagelijks op pad met een stuk fruit.

Naast het schenken van fruit stimuleert JOGG Lelystad de basisscholen om hun leerlingen een fles water mee te laten nemen tijdens het wandelen. Water is immers de beste dorstlesser tijdens het bewegen!

Lelystad drinkt water!-campagne in juni

De Gezonde Avond4Daagse actie loopt vooruit op de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ die plaatsvindt in juni. Diverse organisaties in de stad stimuleren die maand het drinken van water.

JOGG Lelystad wil samen met veel organisaties, bedrijven en gemeente Lelystad zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan. Meer informatie op: www.jogglelystad.nl .

Als men meer wilt weten wat men of de organisatie kan betekenen voor JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, in Lelystad, kan men contact opnemen met Marleen Tibbe, JOGG-regisseur bij GGD Flevoland:

Telefoonnummer: 06-13775396

E-mail: [email protected] 

Website: www.jogglelystad.nl 

(Bron: Persbericht JOGG Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen