Banenfestival voor de zorg bij Coloriet

Coloriet Laarsteate
Coloriet Laarsteate
Foto: Coloriet

Het werken in de zorg is – volgens de site van Coloriet – leuk, uitdagend en enorm waardevol. Voor mensen die al in de zorg werken maar ook voor diegenen die (nog) niet in de zorg werken, maar wel interesse hebben, wordt het Coloriet banenfestival georganiseerd in Coloriet Laarstaete.

Coloriet banenfestival
Het thema van het banenfestival is ‘Samen zorgen, samen groeien: vind jouw plek in de zorg (ook zonder zorgopleiding)’. Tijdens het banenfestival kan men ontdekken welke verschillende mogelijkheden worden geboden.

Mogelijkheden om bij Coloriet in de zorg te werken, te leren of vrijwilligerswerk te doen. Het banenfestival van deze keer zal een Amsterdams tintje meekrijgen. Daarom wordt iedereen met interesse gevraagd om eens binnen te lopen en de sfeer te proeven.

Kennismaken met leerteam
Tijdens het banenfestival kan men kennismaken met onder meer het leerteam. Coloriet Laarstaete heeft in samenwerking met Firda een leerteam, waar men leren en werken kan combineren. Het leerteam is te vinden op de 2e etage.

Hier wordt samen met de zorgprofessionals van Coloriet op de somatische afdeling zorg gegeven aan de (oudere) bewoners. Het leerteam bestaat uit studenten van verschillende opleidingsniveaus, die zorg geven onder begeleiding van gediplomeerde verzorgenden.

Kennismaken met andere aspecten
Daarnaast kan men ook kennis maken op het banenfestival met de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Ook kan men de collega’s van Coloriet spreken over een aantal zaken, zoals de wijkzorg.

Maar ook over de BBL opleiding helpende in de wijk, de flexpool, de welzijnsondersteuning, over vrijwilligerswerk en vakantiewerk. Natuurlijk kan men al kennis maken met de collega’s en de bewoners van Coloriet Laarstaete.

Bekijk de mogelijkheden 
Ook zal er op de banenmarkt tijd zijn om te genieten van een hapje en een drankje. Het banenfestival van Coloriet vindt plaats op donderdag 23 mei van 17.00 tot 20.00 uur. Opgeven kan via het formulier op de site.

Op die dag is er de mogelijkheid om er achter te komen of werken in de zorg past. Dit kan zelfs door op het banenfestival een aantal werkzaamheden te oefenen, zoals bloeddruk meten, steunkousen aandoen, saturatie meten.

Het is dé ideale manier om erachter te komen of werken in de zorg wel past. Op het moment dat het inderdaad past, zal Coloriet verder helpen in de ontwikkeling in de zorg. Doe eens een speeddate … met de zorg.

(Bronnen: Coloriet, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen