Partij voor de Dieren in hele land in actie voor méér natuur

Ruimte voor de Natuur
Ruimte voor de Natuur
Foto: Partij voor de Dieren

Natuur is de basis van ons bestaan. Daarom komt de Partij voor de Dieren als onderdeel van een landelijk actieweekend op zaterdagmiddag 18 mei in actie in Flevoland. Van 14:00-16:30 uur vinden allerlei activiteiten plaats op Utopia-eiland in Almere. Om het programma te lezen, kan men de site van de Partij bekijken.

Meer natuur
De Partij voor de Dieren wil meer natuur. Een miljoen dier- en plantensoorten dreigen wereldwijd uit te sterven. Terwijl biodiversiteit in de natuur het meest waardevol is en beschermd moet worden.

De natuur is de basis van ons bestaan, de basis van ons voedsel en de basis van een gezonde omgeving om in te leven. We kunnen niet zonder water om te drinken, schone lucht om in te ademen en een vruchtbare bodem om voedsel op te verbouwen.

Tijdens de actie zal de partij zich richten op het belang van biologisch boeren voor de natuur en de biodiversiteit en het belang van bescherming van natuurgebieden.

Biologisch boeren
81% van alle natuur in Europa verkeert in slechte staat en het aantal diersoorten in Nederland is sinds 1990 met 50% afgenomen. Voorbeelden van de gevolgen van het Europese beleid waar Flevoland mee te maken heeft, zijn grootschalig gebruik van landbouwgif, bodemdaling, verlies van biodiversiteit en een groei van dieren in de veehouderij.

De EU besteedt onder druk van lobbyisten en de agro-industrie nog altijd veel belastinggeld aan reguliere landbouw en veehouderij. De Partij voor de Dieren wil boeren daarom helpen bij het omschakelen naar duurzame en biologische landbouw. Zonder megastallen, landbouwgif, kunstmest en genetische manipulatie. De partij roept de EU op hierin te investeren.

Diepgroen geluid
Ook steunt de partij lokale initiatieven die het goede voorbeeld geven. Stichting Weerwoud is een voorbeeld van zo’n initiatief. Zij hebben het verwilderde Utopia-eiland in Almere omgetoverd tot een proeftuin die laat zien hoe we ecosystemen kunnen herstellen en tegelijkertijd gezond en duurzaam voedsel kunnen produceren.

Tijdens de actiemiddag kunt u met eigen ogen zien wat er mogelijk is. Initiatiefnemer Xavier San Giorgi verzorgt een rondleiding, er wordt een korte documentaire vertoond en Staten- en Raadslid Ayla Lokhorst zal wat vertellen over de inzet en idealen van Partij voor de Dieren.

Met het landelijke actieweekend maakt de Partij voor de Dieren Flevoland duidelijk dat hun diepgroene geluid heel hard nodig is in de EU.

(Bronnen: Persbericht Partij voor de Dieren, Partij voor de Dieren) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen