Gewijzigde afvalinzameling tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

Afvalvuilniswagen HVC
Afvalvuilniswagen HVC
Foto: Gemeente Lelystad

HVC zal geen afvalbakken legen aan huis op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, en op tweede Pinksterdag, maandag 20 mei. De bakken worden op een andere dag in de week geleegd. In de HVC-app en via de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer welke bak wordt geleegd. Op beide feestdagen is ook het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C dicht.

Op een andere dag
Indien HVC normaal gesproken op een donderdag of op een maandag de afvalbak komt legen aan huis, dan zal dit op deze dagen niet gebeuren, maar op een andere dag. Men kan dit nazien via de online afvalkalender.

Via deze kalender krijgen de inwoners via de postcode en huisnummer een overzicht wanneer welke bak aan huis door HVC wordt geleegd. Dit kan men ook zien in de gratis afvalapp van HVC.

Hiermee kan men instellen om een melding te krijgen wanneer welke bak aan de weg geplaatst moet worden. De afvalapp van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Geen afval naast containers
De afvalcontainers voor restafval (ondergronds) en de bovengrondse containers voor plastic, glas en textiel kunnen sneller vol zitten. Daarom vraagt de gemeente om geen afval naast de containers te plaatsen.

Het beste is om een andere container in de buurt te proberen of de afvalzak nog even thuis te bewaren. Afvalzakken die naast containers worden geplaatst, veroorzaken overlast en zwerfafval. Tevens is het moeilijker voor HVC om de containers te legen.

Drukte bij afvalbrengstation
Aangezien het afvalbrengstation op Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag gesloten is, kan het voorkomen dat de dagen hiervoor en hierna het drukker is bij het afvalbrengstation. Men moet daarom rekening houden met een langere wachttijd.

Geadviseerd wordt dan te wachten of op een andere dag terug te komen. Normaal gesproken is het afvalbrengstation van maandag tot en met zondag open van 08.00 tot 17.15 uur. Bij opening kan men ook het grof afval kwijt aan de Zeeasterweg 40c.

Grof afval
Aan het wegbrengen van het grof afval zit geen maximum hoeveelheid. Daarvoor kan men een gratis aanhangwagen lenen bij tankstation ‘t Gilde of bij het Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal.

Bij het wegbrengen is het handig om de HVC-afvalpas mee te nemen, want hiermee gaan de slagbomen van het terrein open. Men kan ook een grof-afval-afspraak maken, waarna HVC het grof afval gratis ophaalt aan huis op dinsdag of donderdag.

Een afspraak kan gemaakt worden via de klantenservice van HVC (0800 – 0700) of per mail [email protected] . Het kan voorkomen dat de wachttijd wat langer is. Werkende huishoudelijke apparaten kunnen worden opgehaald door Concern voor Werk (0320 – 800 000).

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen