Een bankje in het Bultpark van ‘oude bedrijfskleding’

Bankje Monuta
Bankje Monuta
Foto: Stichting Bultparkcomité

Uitvaartorganisatie Monuta bestond op 23 oktober 2023, 100 jaar en heeft een cadeautje gegeven aan het Bultpark. Het park heeft een Monutabankje geschonken gekregen. Dit is een speciaal bankje, daar het gemaakt is van oude bedrijfskleding.

Plaatsing Monutabankje
Op woensdag 1 mei was het dan zo ver: het cadeautje van Monuta is geplaatst in het Bultpark. Het bankje werd namens Monuta Nederland door Suzanne Schierbeek, uitvaartverzorger bij Monuta Lelystad, geschonken.

Dit werd gedaan in het kader van het 100-jarig bestaan van Monuta, maar zeker ook in het kader van de duurzaamheid van de uitvaartverzorger. Het bedrijf heeft een nieuwe serie bedrijfskleding aangeschaft, dat compleet circulair is.

Door deze stap is de oude kleding uit de ‘gratie’ van het bedrijf geraakt. Daarom heeft men besloten om oude kleding te schenken aan goede doelen. Daarnaast wordt er ook gezocht naar nieuwe bestemmingen. Hieronder valt het bankje van gerecyclede kleding.

Open gesprek
Monuta heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en vindt het tevens van groot belang dat mensen open kunnen zijn én praten over het afscheid. Daarom is er gekozen voor het bankje in het Bultpark.

De plaats van het bankje is de juiste plaats voor een open gesprek over wat voor zaken dan ook. Men zit aan de waterkant, wat bij de meeste leidt tot rust of bezinning. Dit zijn de aspecten die men nodig heeft bij een gesprek over het afscheid.

Geliefd en openbaar park
Monuta heeft bewust gekozen voor het Bultpark, daar het een ideale plaats is voor het bankje. Het Bultpark wordt gerund door vrijwilligers en is een heel mooi park. Tevens is het een geliefd en openbaar park.

Het park ligt juist goed in de stad en kan uitzien op zo’n 100.000 bezoekers per jaar. Het is een park waar men kan spelen, sporten, ontspannen en wandelen. Monuta heeft daarom contact opgenomen met Stichting Bultparkcomité om het bankje te plaatsen.

(Bronnen: Bultpark Lelystad, Monuta, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen