Nu is het tijd om naar de opera te gaan

Standbeeld Freddie Mercury
Standbeeld Freddie Mercury
Foto: Pixabay

Deze keer wordt met de ‘opera’ net iets anders bedoeld dan de gemiddelde persoon gewend is, want het gaat om ‘A Night at the Opera’. Het is een show met de grootste hits van een van de grootste music bands ooit – en met een zanger die duidelijk in de spotlights stond – met vier ijzersterke vocalisten.

A Night at the Opera
Wie kent het album ‘A Night at the Opera’ nu niet? Het is hét album van de Britse rockgroep Queen uit 1975. Op dit album staat hét nummer van Queen – wat al jaren het beste nummer ooit is –  ‘Bohemian Rhapsody’.

De Britse rockgroep Queen is in 1970 opgericht door Brian May (gitaar), Freddie Mercury – overigens geboren als Farrokh Bulsara –  (vocals) en Roger Taylor (drums). In 1971 kwam John Deacon als bassist de groep versterken.

Queen staat nog steeds bekend als een van de succesvolste rockbands aller tijden. Een band die kwam met een veelzijdigheid aan muziek, gelaagde arrangementen, harmonische zang en live optredens waar de energie vanaf spoot. In 1985 was er een optreden tijdens ‘Live Aid’ wat gekozen werd tot het beste live optreden aller tijden.

QUEEN The Music
Op zaterdag 1 juni wordt in Agora (Grote Zaal vanaf 20.15 uur) het meesterwerk ‘A Night at the Opera’ ten gehore gebracht. Het is een volledig nieuwe show, waarin het meesterwerk centraal staat.

Vier vocalisten staan in de spotlights om de muziek van Queen te laten beleven aan de bezoekers. Op het podium komen John Vooijs, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso en Nadine Pruim.

John Vooijs heeft al eerder geschitterd in de musical ‘We will rock you’. Naast deze vier fantastische vocalisten zal de special guest Linda Kinsbergen te zien zijn als Montserrat Caballé. En met deze laatste gast zal men kippenvel krijgen bij de uitvoering van ‘Barcelona’.

Natuurlijk zullen alle bekende nummers te horen zijn in ‘QUEEN The Music – A Night at the Opera’. Zo kan men genieten van ‘I Want it All’, ‘Under Pressure’, ‘I Want to Break Free’, ‘Somebody to Love’, ‘Another One Bites The Dust’, ‘We Are The Champions’, ‘We Will Rock You’, ‘The Show Must Go On’, ‘Don’t Stop Me Now’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’!

(Bronnen: Wikipedia, Agora Theater Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen