In Batavia Stad is komend weekend Zuid-Afrika hét thema

Houtskool
Houtskool
Foto: Pixabay

In het weekend van zaterdag 11 mei en zondag 12 mei zal Herman den Blijker met het team van zijn restaurant GOUD aanwezig zijn in Batavia Stad. Hij zal een Zuid-Afrikaanse braai verzorgen. Dit is een Zuid-Afrikaanse barbecue waarbij geen kolen worden gebruikt maar hout. Tevens is de gelegenheid er om heen van groot belang.

Zuid-Afrika als thema
Op beide dagen zijn 2 sessies gepland, namelijk om 12.00 uur en om 15.00 uur. De braai wordt georganiseerd op het plein naast La Place. De toegang is gratis. Daarnaast wordt ook een wijnproeverij gehouden.

Tijdens de wijnproeverij worden speciale Zuid-Afrikaanse wijnen aangeboden, die speciaal zijn geselecteerd bij de gerechten die Herman den Blijker gaat maken. In het publiek worden muntjes uitgedeeld, die ingeleverd kunnen worden om mee te doen aan de wijnproeverij.

Speciaal voor de kids
Wildebras zal op donderdag 9 mei 2 liveshows voor kinderen geven over Zuid-Afrikaanse dieren. Ook deze liveshows staan gepland om 12.00 uur en om 15.00 uur. De locatie is het plein voor de winkels van Lacoste en Calvin Klein en de toegang hier is gratis.

In de periode van 9 tot en met 12 mei is er een speurtocht voor kinderen over Zuid-Afrikaanse dieren. De kids kunnen bij het Information Centre (Bataviaplein 60) een invulblad ophalen.

Met het invulblad moeten de kinderen op zoek naar alle leeuwenpootjes. Deze zitten op de ramen van de verschillende winkels. Met de gegevens moet er een woord worden geraden. Indien het juiste woord is geraden, dan kan men een leuk prijsje ophalen bij het Information Centre.

‘It’s a spring thing’-outfits
Styliste Isabelle Heijhoff komt op donderdag 9 en vrijdag 10 mei naar Batavia Stad. Ze zal de perfecte outfits selecteren. Natuurlijk zijn deze outfits ook geïnspireerd door het thema Zuid-Afrika.

Zo wordt er een beachlook, safari-outfit, sportoutfit en een chique look voor naar een winery gekozen. De outfits worden in 2 live sessies op beide dagen besproken om 13.30 uur en 16.00 uur. Dit gebeurt op het plein voor Lacoste en Calvin Klein.

Isabelle Heijhoff kiest de items die daarna een speciale ‘It’s a spring thing’- tag. Met de tag zijn de items makkelijk terug te vinden als men de look wilt shoppen. Daarnaast kan men via stories op het account van Batavia Stad (Instagram) op 8 mei vragen insturen over styling. Deze vragen worden tijdens de sessies behandeld.

(Bron: Persbericht De Wolven) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen