Aanmeldronde Limo Lintje tot en met 20 juni

Aanmelden voor het Limo Lintje
Aanmelden voor het Limo Lintje
Foto: Limonade Brigade

Op woensdag 1 mei heeft Tinkerbell symbolisch de aanmeldronde voor het Limo Lintje gestart. Dit is gebeurd bij het MamaCafé van LimonadeBrigade Lelystad. Vanaf 1 mei kan iedereen die zich herkent in de oproep het aanmeldformulier invullen. Daarnaast mag men natuurlijk ook iemand anders voordragen voor het Limo Lintje.

De LimonadeBrigade
Het is een lokaal team van ouders en professionals: de LimonadeBrigade. Hierbij wordt samengewerkt voor hetzelfde doel en dat is dat elk kind uit Lelystad de kans krijgt om uit te groeien tot een krachtig en mooi mens.

De mensen van de LimonadeBrigade kan men ontmoeten tijdens de activiteiten van de organisatie. Maar als men zit met een vraag, die niet kan wachten, kan men gewoon even een mailtje sturen naar [email protected] .

Om de uitdaging van het doel aan te kunnen gaan, is veel inspiratie en motivatie nodig. Daarom zijn er lokale inspiratiepunten van opgroeiers en opvoeders. Er zijn workshops, wijkfeesten, natuur-, sport- en cultuuractiviteiten, festivals en nog veel meer.

Limo Lintje
Juist de mensen die elke week bezig zijn met wandelingen met buurtmoeders en de kinderen of de organisatie van een kinderkledingbank, een voorlezer of diegenen die in het wijkcentrum een bingo organiseren. Deze kanjers worden gezocht.

Meld je aan voor het Limo Lintje of draag die persoon uit de buurt voor. In 2023 heeft het team in Lelystad de LimonadeBrigade Estafette Award mogen ontvangen van LimonadeBrigade Nederland.

Dit kwam doordat het team Lelystad zich jaren heeft ingezet voor de ouders en kinderen in Lelystad. De Estafette Award zal op 3 juli 2024 – in de vorm van het Limo Lintje – worden doorgegeven aan de volgende.

Dit kan een persoon zijn of een groep of een organisatie. Maar het gaat er om dat men zich met hart en ziel inzet voor ouders en kinderen in Lelystad. Het Limo Lintje wordt uitgereikt met de Estafette Award en een geldprijs van 150 euro.

Daarnaast mag de winnaar een workshop naar keuze volgen op de kosten van LimonadeBrigade Lelystad. Aanmelden kan tot en met 20 juni. De jury – bestaande uit stuurgroepleden, een ouder en een vrijwilliger – willen wel een aantal zaken ontvangen.

Daarbij gaat het natuurlijk om het aanmeldformulier, maar ook een (kort) filmpje waarin het voorgedragen initiatief wordt gepresenteerd. De jury kiest de winnaar van het Limo Lintje. Hierbij wordt gekeken of de activiteit / initiatief past bij de LimonadeBrigade.

Tevens wordt gekeken voor welke doelgroep het is en of het idee bijzonder of speciaal is. De feestelijke uitreiking van het Limo Lintje zal plaatsvinden in het Inspiratiepunt van de LimonadeBrigade in de FlevoMeer Bibliotheek op woensdag 3 juli.

(Bronnen: Nieuwsbrief Limo Lintje, De LimonadeBrigade)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen