Spirit-Run, een nieuw evenement vanaf 25 mei

Poster SpiritRun
Poster SpiritRun
Foto: AV Spirit Lelystad

Vanaf zaterdag 25 mei – en 2x per maand – wordt de Spirit-Run georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking tussen AV Spirit en Sportbedrijf Lelystad. Men kan tijdens dit nieuw evenement gewoon wandelen of een duurloop volgen. Vanaf 9.30 uur is men welkom bij de start op de atletiekbaan van AV Spirit.

Wandeling of duurloop
Men kan vanaf 25 mei alleen of met het gehele gezin of met de familie 2 keer per maand met sport bezig zijn, of het nu gewoon een wandeling is of een echte duurloop. Iedereen kan het zelf invullen.

Om op de hoogte te blijven, is het handig om zich op de Nieuwsbrief van AV Spirit te abonneren. De Spirit-Run is hardlopen en / of lekker wandelen in de vrije natuur van Lelystad. Dit is mogelijk elke 14 dagen van 9.30 tot ongeveer 11.00 uur.

Geen ervaring nodig
Voor het evenement hoeft men niet te beschikken over wandel- of hardloopervaring. De run staat voor iedereen open, van jong tot oud en van alle niveaus. Het gaat er om met plezier te lopen in de natuur en samen te bewegen en te genieten.

Er wordt wel gevraagd om kinderen onder de 10 jaar onder begeleiding mee te laten doen. Het is een makkelijke, vaste en veilige route van zo’n 5.2 km door het Paardenbos, waarbij de start en de finish op de atletiekbaan liggen.

Men houdt zelf de tijdregistratie bij, waarbij de finishtijd af te lezen is van de wedstrijdklok. Natuurlijk is na afloop een gezellige after-run ontmoeting in de kantine van AV Spirit. Er wordt 1 euro sportieve bijdrage gevraagd, maar deze is wel met 1 consumptie per deelnemer.

Bij het betalen van de bijdrage bij de start, wordt een deelnemersbewijs / consumptiebon uitgedeeld. Na het lopen kan men gebruikmaken van een kleedkamer en douche. De gemeente Lelystad heeft goedkeuring gegeven aan de Spirit-Run. Bij de organisatie worden vrijwilligers ingezet voor de organisatie. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom.

(Bronnen: Nieuwsbrief AV Spirit Lelystad, AV Spirit Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen