Jongeren ‘rennen voor hun leven’ door de Waterwijk

Jachtseizoen Opening Schateiland
Jachtseizoen Opening Schateiland
Foto: Gemeente Lelystad

Dinsdag 30 april hebben zo’n 200 jongeren in een stralend zonnetje gerend voor hun leven. Dit deden ze om uit de handen van de politie en de boa’s te blijven. Jongerenwerker Marcel gaf aan dat de jongeren eigenlijk renden voor hun twee levens. Marcel is een van de organisatoren van Welzijn Lelystad van het spel ‘Jachtseizoen’ in de Waterwijk.

De buurt leefde mee
De jongeren in witte pakken moesten 3 stempelposten bereiken, waarbij de hele buurt meeleefde. Ondertussen probeerden boa’s en (wijk) politie op fietsen de jongeren te vinden. Op het moment dat men 2 keer was gevonden,was het ‘game over’.

Tenslotte waren er 21 jongeren die uit handen zijn gebleven van de jagers en ze hebben leuke prijzen in ontvangst mogen nemen. Daarnaast stond voor elke jongere een goodiebag klaar.

Voor de jongeren was er de gehele dag van alles te doen op Schateiland. Zo was er een pannakooi, een stormbaan en een show met een beveiligingshond. Daarnaast konden de jongeren het spel FIFA spelen op Playstation 5.

Verbinding tussen jongeren en handhavers
Het ging niet alleen om de achtervolgingen, daar tussen de achtervolgingen door ook nog tijd was om een balletje te trappen. Burgemeester Baltus meldde dat het goed voor de veiligheid is als er zo’n makkelijke verbinding ontstaat tussen de jongeren en handhavers.

In de toekomst is dit beter voor het contact met elkaar. Hiervoor hebben vele partijen samengewerkt. In feite heeft de hulp voor jieugd en jongeren 2 kanten. De ene kant is de ondersteunende voor hen die het niet alleen redden en de andere kant is de handhavende.

Volg energie samenwerken
Juist in het spel ‘Jachtseizoen’ komt alles bij elkaar. Het is een project waarbij vanaf de eerste minuut veel mensen vol energie samen- en meewerken. Zo waren dat de politie, jongerenwerk en de jongeren zelf (promotiefilm, aftermovie en fotografie).

Maar ook de gemeente, handhaving, de vrijwilligers van Schateiland, EHBO’ers, leerling stewards van Porteum, buurtwerkers en kinderwerkers, naast veel sponsoren. Alle hulp van iedereen heeft geresulteerd in een prachtige dag waar de hele buurt voor uit is gelopen.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen