Het werd een bestseller “Verslaafd aan ons gelijk”

Het ontwaken Land Art
Het ontwaken Land Art
Foto: Kiwanis Lelystad

Op uitnodiging van de Kiwanis Club Lelystad komt schrijver en filosoof Lammert Kamphuis een lezing houden over zijn tweede boek met als titel ‘Verslaafd aan ons gelijk’. Een boek dat vele tongen en pennen in beweging bracht. Voor Kamphuis was het een soort vervolg op zijn in 2020 verschenen boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’.

Vastgeroeste overtuigingen
De jonge filosoof is een van de meest inspirerende sprekers van dit moment. Hij bekijkt de vele veranderingen in het leven op een sprankelende en humorvolle wijze. Tijdens meerdere edities van Lowlands maakte hij een verpletterende indruk op zijn toehoorders en hij drijft daarbij de spot met het idee dat we overal een mening over moeten hebben.

Hij doorbreekt onze houding vol met vastgeroeste overtuigingen. ”We moeten wat minder krampachtig en met meer nieuwsgierigheid in het leven staan”, is zijn eigen overtuiging. “Het leven is als wakker worden op een podium.

Het toneelstuk waarin je terecht bent gekomen is al begonnen. Voor het leven is er geen generale repetitie ingepland. Je hebt slechts één kans”, licht hij een tipje van zijn filosofische benadering op.

Levensbeschouwing
In zijn levensbeschouwing gaat hij uit van de stelling dat het niet de dingen zijn die ons in verwarring brengen, maar onze soms ongefundeerde denkbeelden daarover. Kamphuis is een veelgevraagd spreker die al op uitnodiging sprak voor een aantal organisaties.

Zoals voor The School of Life, de Politie Academie, Directie Ministerie van Binnenlandse Zaken, Directie & Management Schiphol Airport, het zakelijk netwerk van Grand Hotel Krasnapolsky, tijdens het Oerol Festival op Terschelling en de Museumnacht Amsterdam.

De lezing vindt plaats in restaurant ‘Aan ut Water’ (Overstag 20 – Flevo Marina) op woensdag 19 juni a.s. – Aanvang 20.00 uur. Entreekaarten van € 22,50 zijn verkrijgbaar via [email protected] .

(Bron: Persbericht Kiwanis Club Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen